Hopp til innhold

– Et historisk mediesamarbeid

Trøndelags to største mediehus slår seg sammen for å kåre Årets trønder.

Arne Blix og Bjørn Stuevold

Sjefredaktør i Adresseavisen, Arne Blix (t.v.), og regionredaktør i NRK, Bjørn Stuevold, går sammen for å finne en verdig vinner av Årets trønder.

Foto: Kim Nygård / Adresseavisen

– Dette kommer til å styrke både mediehusene og prisen, sier Bjørn Stuevold, som er regionredaktør i NRK Trøndelag.

Sammen med sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen har han bestemt at Trøndelags to største mediekonkurrenter skal legge vekk stridsøksa og samarbeide om prisen Årets trønder for første gang.

– Dette er et historisk samarbeid, fortsetter Stuevold, og får støtte fra Blix.

– Utviklingen i mediebransjen både tvinger og inspirerer oss til å tenke i nye baner. Jeg tror det er klokt å opprettholde en konkurransearena der det er naturlig, og et samarbeid der det passer seg, argumenterer Adresseavisens sjefredaktør.

Hvem fortjener å bli Årets trønder? Send inn ditt forslag her!

– Vinneren får en trøndersk talerstol

Begge mediehusene har i flere år gitt hedersprisen hver for seg, men nå mener de to sjefredaktørene at det er på høy tid å løfte kåringen til et nytt nivå.

– Ved å gå sammen om å kåre Årets trønder tror jeg vi får en helt annen tydelighet på hvem dette er. I tillegg vil denne personen får en oppmerksomhet som er mye kraftigere enn vi kan gi hver for oss, slik at vinneren får en trøndersk talerstol med mulighet til å bli hørt også utenfor vår region, sier Blix.

– Vi håper at vi kan viktiggjøre prisen, både for oss som givere og den som tar imot hederen, legger Stuevold til.

Hva mener du om samarbeidet? Skrik ut i kommentarfeltet.

Ber om din hjelp

Årets trønder er mediehusenes pris, og det er derfor de to sjefredaktørene som har det avgjørende og siste ordet.

Men for å ta et godt valg er de avhengig av hjelp fra leserne.

– Jeg håper folk føler seg inspirert til å melde på kandidater. Ethvert publikumsforslag er viktig for oss i forhold til de valgene vi skal gjøre, sier Stuevold.

Fram til 1. desember kan du foreslå kandidater via nettstedene adressa.no og nrk.no/trondelag. Disse forslagene blir kuttet ned til fem kandidater av en fagjury, før publikum får stemme på sin favoritt.

Publikums stemmer blir ikke avgjørende, men juryen og sjefredaktørene tar dine meninger med som råd når de 7. januar offentliggjør hvem som kan smykke seg med tittelen Årets trønder 2010.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørn Stuevold og Arne Blix

Regionredaktør Bjørn Stuevold (NRK) og sjefredaktør Arne Blix (Adresseavisen) har funnet tonen, og håper at publikum kan hjelpe dem med å finne Årets trønder.

Foto: KIM NYGÅRD / Adresseavisen

– Leter etter et forbilde

I kriteriene for prisen heter det at vinneren må ha en klar tilknytning til Trøndelag, enten gjennom å være trønder, eller ha sitt bosted eller virke her.

Hedersprisen skal gå til en person som har utmerket seg utover det vanlige, helst i det året som har gått, men også for arbeid som er gjort over tid.

– Vi leter etter en noen som på en eller annen måte har vist litt vei. En som er et forbilde for andre, forklarer Arne Blix.

I fjor vant Sintef sin klimadirektør, Nils A. Røkke, Adresseavisen sin kåring, mens EM-vinner i boksing, Lotte Lien, fikk Årets trønder av NRK Trøndelag.

– Ikke en popularitetskonkurranse

Prisvinneren bør være kjent gjennom media det siste året, men begge sjefredaktørene er klar på at dette ikke er en popularitetskonkurranse.

– Man trenger ikke være rakettforsker for å regne med at Petter Northug, Åge Aleksandersen, Marit Bjørgen og Roar Strand er slike som kommer til å bli foreslått. Det er nettopp derfor vi har hentet inn fagjuryen, slik at vi får sikret at vi også har kandidater fra miljøer som kanskje ikke er like framtredende i media, sier Stuevold.

Adresseavisens Blix er helt enig.

– Summen av folkets engasjement, fagjuryens gjennomgang og mediehusenes vurdering vil gjøre utmerkelsen Årets trønder 2010 tyngre.

Skriv inn ditt forslag til Årets trønder i denne boksen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.