NRK Meny
Normal

Vil invitere til dialog

Sjefredaktøren i Adresseavisen vil invitere representanter fra det muslimske miljøet for å diskutere den omstridte avistegningen.

Adresseavisen
Foto: Thor Amund Hagen / NRK

Adresseavisen har hele tiden ment at den omstridte tegningen som stod på trykk tirsdag ikke er en karikatur av profeten Muhammed, men en tegning av en selvmordsbomber som dreper uskyldige i religionens navn.

Arne Blix, redaktør i Adresseavisen

Arne Blix.

Foto: Morten Andersen / NRK

Sjefredaktør Arne Blix sier de aldri har ment å krenke islam. Han vil nå komme muslimene i møte, for å få vite mer om deres oppfatning av tegningen.

- For å være sikre på at vi forstår vil vi invitere representanter for det samfunnet til redaksjonen vår. Da kan vi snakke sammen og utveksle synspunkter slik at vi bidrar til å fjerne det som må være en misforståelse, sier Blix til NRK.

Sterke reaksjoner

Leder i Det Muslimske Samfunnet i Trondheim Matri Abroud mener tegningen er med på å spre hat og fiendeskap mellom folkegrupper.

- Den ødelegger forholdet mellom muslimer og andre samfunn, særlig det norske, sier Aboud.

Matri Abroud møter mange trosfeller hver dag, og tegningen oppfattes som dypt krenkende.

Ingen trusler

Sjefredaktør Arne Blix opplyser til NTB torsdag kveld at han ikke har registrert henvendelser som kan beskrives som truende etter at tegningen stod på trykk.

Terrorforsker Laila Bokhari ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) mener det er uheldig at man publiserer tegninger som lett kan misforstås.

– Når enkelte tolker denne tegningen som en Muhammed-karikatur, så er det med på å gjøre hele saken mer brennbar. Slike feiltolkninger er med på å gjøre saken ekstra vanskelig, sier hun til NTB.

Forsker Truls Tønnesen ved FFI har registrert svært få reaksjoner på den omstridte tegningen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.