NRK Meny
Normal

Adressa-fusjon likevel?

Investor Terje Roll Danielsen har kjøpt Orklas aksjer i Adresseavisen, og nå diskuteres det igjen om avisa skal bli med i det nye selskapet, Media Norge.

Adresseavisen
Foto: NRK

Terje Roll Danielsen har kjøpt Orkla Medias aksjepost på 19% for vel 300 millioner kroner. Han kontrollerer nå gjennom sitt selskap Roll Severin AS omlag 25% av aksjene i Adresseavisen.

Roll Danielsen blir dermed nest største aksjonær i avisa. Schibsted er størst med en eierandel på 34%.

Adresseavisens styre avviste 6. september å fusjonere med Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen i det nye selskapet Media Norge. Adresseavisen ønsket ikke å få inn i et selskap som er helt og fullt kontrollert av Schibsted.

Motstanden mot fusjon har vært stor blant de tilsatte og blant mange av Adresseavisens lokale aksjonærer.

Terje Roll Danielsen
Foto: NRK

Roll Danielsen avgjør

Etter det store aksjekjøpet er det nå Terje Roll Danielsen som avgjør om Adresseavisen likevel går sammen med de andre avisene. Sammen med Schibsted har han absolutt flertall blant aksjonærene. Uten Roll Danielsen er det lite trolig at Schibsted får flertall for fusjon.

Konsendirektør for Schibsted i Norge, Birger Magnus, mener at Adresseavisen nå er tilbake i Media Norge-diskusjonene igjen.  

- Det øker nok muligheten for det, sier Magnus til NA24 Propaganda.

Styret i Adresseavisen skal ta stilling til hva avisen gjør videre i Media Norge-prosessen torsdag og fredag.

 Blir stor i BT også

Trondheimsinvestoren Rol Danielsen kjøper også Orklas aksjepost i Bergens Tidende for 472 millioner kroner. Orkla Medias aksjepost  utgjør 28,5 prosent av selskapet.

Der er i første omgang Schibsted som har kjøpt denne aksjeposten på vegne av Roll Severin og skal selge seg ut igjen.

- Det betyr at vi har en rett og plikt til å selge til Roll Severin etter at generalforsamling i Bergens Tidende har behandlet Media Norge-saken, sier konserndirektør Birger Magnus til NA24 Propaganda.

 

 

 

 

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.