Det lange svarte håret har blitt kort siden opptakene til Norges tøffeste.
– Jeg var spontan før også, men har kanskje blitt det enda mer etter Norges tøffeste. Det var ikke så planlagt å klippe seg.
Den litt beskjedne jenta fra bygda Budal i Trøndelag smiler mye. I årets utgave av Norges tøffeste ble hun omtalt som triell-dronninga. Hele tre ganger måtte hun kjempe for plassen videre i konkurransen. Til slutt sa det stopp.
– Jeg lærte mer enn jeg forventa om meg selv. Først og fremst at jeg klarer å presse meg mer enn jeg ante. Det merka jeg særlig på togskinnene langs Thamshavnbanen.
I flere av konkurransene lå hun langt framme på listene. Likevel fikk hun høre av Brage at han ikke så på henne som en som kunne gå til topps.
– Jeg gjorde det ikke så verst, men var kanskje for ydmyk. Jeg merker jeg har blitt mer bevisst på å si fra.
Det gir noen spesielle opplevelser å være med i Norges tøffeste. Som å løse tenkeoppgaven Tower of Hanoi mens vannet fosser rundt deg.
Foto: Erlend Lånke Solbu / NRKTøffe yrkesvalg
24-åringen har gjort tøffe valg også yrkesmessig. Hun har bakgrunn som ambulansearbeider, men jobber nå i hjemmesykepleien. Det krever ofte en egen innstilling.
– Det verste er når noen er veldig dårlig. Da er det greit med erfaring fra ambulansen med bilulykker, hjertestans og sånt. Det er ikke en jobb for alle. Folk som søker seg til sånne jobber er tøffe i hodet.
Også på fritida trekkes hun mot aktiviteter som krever et visst fokus. Etter å ha lagt boksehanskene på hylla en periode, er hun nå på vei tilbake i ringen.
– NM-gull er målet.
Bente Alejandra Bjørnevold burde kanskje hett Elgvold? I høst har hun felt sin første elg.
Foto: Privat
Ble kontaktet etter TV-opptreden
Sammen med den ett år eldre broren Ola, ble hun adoptert til Norge fra Colombia som 4-åring. De er helsøsken, og vet samtidig at de skal ha tre andre helsøsken. Hvor de er vet hun ikke. Mora skal ha vært narkoman, og overlatt barna til et barnehjem.
Etter Norges tøffeste har hun blitt kontaktet av flere med colombiansk bakgrunn.
– Ei har sendt meg en DNA-test og oppfordra meg til å ta den.
Nå er planen å dra til Colombia i januar eller februar 2023.
– Jeg har tenkt på det tidligere også, men har kanskje blitt litt flinkere til å få ut fingeren. Har jeg bestemt meg, så er det bare å gjøre det. Kanskje det er en bonus fra deltakelsen i Norges tøffeste?
Her kan du lese spørsmål og svar fra nettmøte med Bente:
Velkommen til dialog hos NRK. Siden du er pålogget andre NRK-tjenester så slipper du å logge inn på nytt her, men vi trenger ditt samtykke på våre brukervilkår for dialog på nett