«Varg Veum» til Stiklestad

Trond Espen Seim blir å se som Kong Olav i årets utgave av Spelet på Stiklestad.

Trond Espen Seim

Trond Espen Seim skal spille Kong Olav i Spelet på Stiklestad.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

I en pressemelding sendt ut søndag kveld ble rollelista for 2016-utgaven av spelet offentliggjort, og ingen ringere enn «Varg Veum» selv, Trond Espen Seim, skal spille Kong Olav.

Han tar over rollen etter Pål Christian Eggen, som måtte steppe inn i fjor etter at Pål Sverre Hagen ble skadd under en prøve. Seim har vært med i stykket tidligere, da han i 1998 spilte rollen som Froste.

– Noe alle vil ha på CVen

– Kongerollen på Stiklestad er noe som alle mannlige skuespillere gjerne vil ha på CVen sin, sier Seim i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg også stort til å jobbe sammen med både instruktør Hanne Tømta og musikalsk leder Simon Revholt, sier han videre.

Ny instruktør

Gleder seg

Hanne Tømta er årets instruktør i Spelet på Stiklestad.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Instruktør Hanne Tømta er også en nyanskaffelse, men ble offentliggjort allerede i fjor sommer. Hun sa da til NRK at hun så på det som et ærefullt oppdrag.

– Jeg var ikke så selvsikker da jeg fikk tilbud om jobben, men når andre har tro på meg må vel jeg ha det også. Det er en sterk fortelling og noe helt særegent når det spilles på stedet det skjedde i 1030, sa Tømta.