«Team Niklas» håper på medalje

Team Niklas fra Tydal er på plass i Lahti for å få med seg Niklas Dyrhaug på onsdagens 15-kilometer. – Niklas er i stigende form og enormt god, sier tidligere gullvinner, Terje Langli.

Team Niklas

Leif Arne Aashaug og Olav Kirkvold fra Tydal er i Lahti for å heie på Niklas Dyrhaug.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Vi er forferdelig spente. Vi er sju gutter her som heier på Niklas. Vi er veldig optimistisk med tanke på dagens løp, sier Olav Kirkvold.

Sammen med guttegjengen har han tatt turen til Lahti for å få med seg Tydalens store sønn i skiløypa. Gjengen går ikke glipp av ett verdensmesterskap på ski.

– Det startet med at vi dro sammen til OL på Lillehammer i 94, VM i Trondheim i 97, og etter det har det ballet på seg, sier han.

Sundby er favoritt

Det er fire nordmenn som går dagens distanse. Tre av dem er trøndere.

Terje Langli

HAR TROA: Terje Langli tror at alle de norske utøverne kan hevde seg i dagens 15-kilometer.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Tidligere langrennsløper og gullmedaljevinner, Terje Langli, har tro på alle fire, men peker ut Martin Johnsrud Sundby som den store favoritten.

– Vi har jo fire på startstreken som kan kjempe om pallplass, og skal jeg tenke logisk så er det Martin (Johnsrud Sundby) som er den klare favoritten, men jeg tror faktisk de tre andre, og ikke minst Klæbo kan være med å kjempe om dette, for jeg tror han er litt revansjesugen etter sprintstafetten, sier Langli.

– I stigende form

Han mener at det var rikigt å ta ut Dyrhaug til dagens distanse.

– Både Tønseth og Dyrhaug er enormt gode, men Niklas har jo vært i stigende form nå, og Didrik vet vi kan gå klassisk, men det er klart at det kan slå alle retninger, så det er vanskelig å si.