«Snåsamannen» klar for den røde løperen

– Jeg håper alle som ser filmen forstår den, og henter litt næring gjennom de opplevelser filmen byr på, sier Joralf Gjerstad om «Mannen fra Snåsa».

Margreth Olin og Joralf Gjerstad på rød løper foran Colosseum kino i Oslo

PREMIEREKLARE: Margreth Olin har regissert dokumentarfilmen om Joralf Gjerstad. Onsdag kveld er de klare for premiere på Colosseum kino i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg må vel vaske skoene mine, ler Gjerstad.

Den kjente snåsningen er klar for premieren på dokumentarfilmen om ham onsdag kveld.

Selv har «Snåsamannen» klare forventninger.

– Jeg håper folk får et innblikk i at det fins noe mer i livet enn den trivielle hverdagen. Jeg tror filmen kan gi publikum en styrke, også når det gjelder det å tro på noe meningsfullt. Det er store ord, men jeg står ved det, sier han til NRK.

– Deltakerne skal hylles

Gjerstad presiserer at han ikke er i hovedstaden for å la seg hylle.

– Det er folk som har sagt ja til å delta i filmen, som skal hylles og hedres. De som bidrar til at publikum oppdager en virkelighet som faktisk eksisterer, litt på siden av den trivielle hverdag.

"Snåsamannen" klar for premiere

VIDEO: Gjerstad er i Oslo for premieren om filmen «Mannen fra Snåsa».

Skepsis

En del mennesker har tydelig gitt uttrykk for skepsis til Snåsamannens påståtte helbredende evner.

Selv har han utfordret ikke-troende til å forklare evnene i forkant av filmen.

– De må få tro og mene hva de selv vil. Jeg skulle likevel likt å vite hvordan de forklarer at en person som i fire måneder har vært lam fra midja og ned, kan bli frisk etter et besøk hos meg. Det hadde vært interessant å høre skeptikerens forklaring på hva som skjer der og da, sier Gjerstad.

Ikke bedre enn andre

Om de spesielle egenskapene flere mener han har, og som nå har ført ham til filmen, sier Gjerstad at det handler om noe åndelig.

– Det er en vilje og en styrke det dreier seg om. Jeg er ikke bedre enn andre folk, men prøver å gi av det jeg får. Mange har takket meg for det.

Han insisterer på en hilsen til personalet ved alders- og sykeheimen i Snåsa, der både han og kona Signe bor nå.

– De gjør en stor og god jobb for oss som trenger hjelp. Hederlige, ærlige arbeidsfolk. I mine øyne er de store, avslutter Gjerstad.