NRK Meny
Normal

«Odin» raser mot P3-sjef

Den populære trønderske radiokarakteren tordner mot radioledelsen etter at Urørt-finalen flyttes til Oslo.

TEST: Klaus Sonstad

Klaus Sonstad går til angrep på Mats Borch Bugge i radioprogrammet Lønsj på NRK P1.

Foto: Steinar Suvatne

– Er dette for at Mats Borch Bugge skal slippe å reise til jobb på andre måter enn med trikken, spør radiokarakteren Odin Jensenius i en tirade mot musikksjefen i P3.

Utbruddet kom under fredagens Lønsj med Are og Odin på NRK P1. P3-sjef Mats Borch Bugge tar kritikken med ro.

– Jeg syns karakteren Odin er morsom. Men dette handler ikke om meg, men om artistene. De fortjener en enda større arena å vise seg fram på.

LES YTRING: Bort med skylappene

P3-Bugge: Forstår at folk er skuffet

Klaus Sonstad, som står bak karakteren Odin, sier I en tekstmelding at han mener det samme som «Odin». Han ble sjokkert da han fikk nyheten om at den populære musikkonkurransen nå blir flyttet til Oslo.

– Først hadde By:Larm en bransjefestival rundt omkring i landet, men den ble flyttet til Oslo. Det samme ble Spellemannsprisen, og nå også urørt. Det finnes faktisk andre steder i landet, sier Solstad, for anledningen gjesteprogramleder på Lønsj i NRK P1.

Bugge er uenig i at alt flyttes til Oslo.

– P3-aksjonen er blant annet flytta til Trondheim. Det er viktig for oss å være ute i distriktene. Vi forstår at folk er skuffet over Trondheim mister finalen i Urørt, men vi mener at det er riktig at artistene får skinne i enda større grad. Urørt sprer musikk nettopp fra distriktene alle dager ellers i året.

.

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, får kraftig kritikk av Odin Jensenius i P1-programmet Lønsj.

Foto: Erik Waage / NRK

– Har de sett Trondheim?

Sonstad latterliggjør Bugges argument om at utlendinger som kommer til Norge for å delta på arrangementer ikke har tid til å reise til Trondheim.

– Det er så mye finere her enn i Oslo! Har de sett Lerkendal, Nidarosdomen og Munkholmen? Eller opplevd folkene som bor i Trøndelag? Jeg blir så lei meg og forbanna, brøler Sonstad.

«Odin» har lite til overs for de som mener at dette ikke er spesielt viktig.

– Det er alvorlig et veldig galt signal. En utarming av Norge. Vi trenger et levedyktig land også utenfor Oslo.

Stavangerbandet Kvelertak opplever suksess

Kvelertak har hatt stor suksess internasjonalt etter at de vant Urørt.

Foto: NRK/Urørt

– Folk må våkne

Nå mener Sonstad at de høye herrer må ta grep for å få stoppet galskapen.

– Musikkbransjen har ikke ytret seg i det hele tatt. Vi må ta grep. Bugge må våkne opp, vi må rope på toppsjefene i NRK og få til en massebevegelse for å få omgjort dumskapen til Oslo-mafiaen, sier Sonstad.

Men selv om Sonstad var forbanna, lagde han og makker Are Sende Osen en sang om temaet. Den kan du høre nedenfor.

– Like mange årsverk

– Det er tussig om alt skal være i Oslo, men heldigvis er det ikke sånn i NRK og i P3. Det er minst like mange årsverk i P3 i Trondheim i 2016 år som da jeg jobbet her med Odin her for ti år siden, radiosjef Bjørn Tore Grøtte i NRK P3

Årsaken til at Urørt-finalen havner i Oslo er at finalen blir billigere og at dette frigjør penger til arrangement flere steder i landet, påpeker han.

– Derfor har vi P3-aksjonen i Trondheim, og vi er på Pstereo-festivalen her, blant annet. Vi skal også på ungdoms OL på Lillehammer, og vi lager skolefest i Mo i Rana med mP3, forklarer Grøtte.

– Verdens Rikeste Land skal lage TV på en turne i vår, og holder da selvsagt ett av showene på Samfundet. Der har vi også vært med Juntafil og Ramona og Siggen i høst, avslutter han.