NRK Meny
Normal

«Mittens» kom hjem med avskårede labber

Søndag kveld fant Marita Martinsen og samboeren katten «Mittens» hardt skadet under verandatrappa. Etter en nærmere kikk så de at begge forlabbene hans var skåret av.

Mittens

«Mittens» hadde gjemt seg under verandaen med skadene sine. Da familien fikk han frem fikk de et forferdelig syn.

Foto: Privat

– Katten hadde vært ute en stund, og det bruker den ikke å være fordi den er veldig hjemmekjær. Samboeren min gikk ut og lette etter den og fant han til slutt under verandaen, sier Marita Martinsen til NRK.no.

– Hvem gjør sånt?

Samboeren måtte deretter bryte opp trappetrinnene for å få katten på ett år ut.

– Da vi fikk frem Mittens så vi at han var veldig skadet, og da vi så hvorfor han ikke kunne gå ble det hektisk i hjemmet. Vår sønn på 9 år sto rett ved siden av og så at forlabbene til katten var avskåret. Det var helt forferdelig, sier Martinsen.

«Hvem er det som gjør sånt mot et levende dyr?? Hvordan skal jeg forklare for 9 åringen min hvorfor noen har gjort noe slikt?» spør Martinsen på sin Facebook-side.

Sønnen på 9 år ble veldig sjokkert og lei seg da han så hva som hadde skjedd med kjæledyret sitt.

– Etter en stund ble han sint, og nå sitter han med mange tanker og spørsmål om hendelsen. Det er vanskelig å skulle prøve å forklare dette til han, sier Martinsen.

Håper det var en ulykke

Familien bor i Hegra i Nord-Trøndelag, og Martinsen er overrasket over at slike ting kan skje på en så liten plass.

« Man tenker at slikt skjer ikke her. Her er det trygt for både barn og dyr å vokse opp. Rolig nabolag der de fleste kjenner hverandre. Nå er jeg ikke så sikker på det.» Skriver Martinsen på Facebook.

Ut ifra skadene kan det se ut som labbene til Mittens har blitt skåret av, men Martinsen mener også det kan være en annen forklaring.

– Ikke så langt unna oss er det togskinner, så det kan ha vært en ulykke. Politiet var nettopp innom oss og hentet katten, slik at de får tatt en obduksjon av han. Vi håper jo selvfølgelig at det er en ulykke, sier hun.

Stor personlighet

Martinsen forteller at katten hadde stor personlighet som de fleste katter, og var veldig kosete.

«Vi må begrave den nydelige, gode, rare, søte pusen vår i dag. Fordi noen bestemte seg for å pine et forsvarsløst dyr.»