NRK Meny
Normal

«Kjør for livet» blir internasjonale

Organisasjonen «Kjør for livet» har fått avtale med IMG World. Dette betyr at de får status som motorsportens offisielle veldedighetspartner.

Kjør for livet

Kjør for livet gir et spesialtilpasset tilbud for ungdom i Norge og Sverige. Nå utvider de konseptet til flere land i Europa.

Foto: Kjør for livet

Knut Ove Børseth

Grunnleggeren av organisasjonen, Knut Ove Børseth, sier at dette er uvirkelig og en drøm som har gått i oppfyllelse.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er helt uvirkelig. Det er vanskelig å forstå. Jeg hadde en drøm om dette da jeg snakket med IMG i 2009, men torde vel aldri å håpe på at det skulle skje, sier grunnlegger i «Kjør for livet», Knut Ove Børseth til NRK.no.

IMG World, på vegne av FIA (det internasjonale bilsportsforbundet), eier de kommersielle rettighetene til EM og VM og har på få år profesjonalisert sporten.

Nå ønsker de å ha med seg organisasjonen fra Trøndelag som jobber for å få ungdom til å ha tro på seg selv og ega framtid gjennom ulike aktiviteter. Tilsammen har Kjør for livet over 1000 medlemmer i Norge.

Startet på en gård i Melhus

– Det hele startet jo på en gård i Ler i Melhus. Vi er etablert i 26 norske kommuner, og nå skal organisasjonen til mange europeiske land. Det er helt utrolig, sier gründeren.

Han sier det først og fremst betyr mest for de berørte ungdommene.

– Vi har føttene godt planta på jorda, og dette betyr bare at vi må jobbe enda hardere. Det er så mange ungdommer ute i verden som kan ha nytte av opplegget vårt, sier han.

«Kjør for livet» skal gjennom denne avtalen gjennomføre et tilpasset ungdomstilbud i alle europeiske land VM i rallycross arrangeres i de neste tre årene.

Gjennom fartsfylt og spennende aktivitet får ungdommene våre kjenne på verdien av samhold, mestring og engasjement. Positive opplevelser og økt sosial kompetanse vet vi at fører til bedre læring og utvikling.

Imponert IMG-direktør

IMG er verdensledende innen sport, mote og media, og driver virksomhet i flere enn 25 land. FIA World Rallycross Championship er et av de største motorsporteventer i verden.

– Jeg er utolig imponert over Kjør for livet sine resultater, og det er en ære å ha fått de med som vår nye Official Charity Partner. Dokumentasjon fra DNV GL (Veritas) viser at 87 prosent av deltagerne i Kjør for livet, går ett ekstra år på skolen sammenlignet med hva de ellers ville ha gjort – uten et slikt tilbud. Dette er en fantastisk prestasjon, sier direktør i IMG World, Martin Ayani i pressemeldinga.

«Kjør for livet» har vært samarbeidsprosjekt i Kronprinsparets Fond i flere år, og uten samarbeidspartnere og andre hadde dette aldri skjedd, ifølge Børseth.

– Først og fremst er det takket være våre fantastiske ungdommer at dette nå blir en virkelighet. I tillegg må jeg fremheve alle teamlederne våre rundt om i landet, og i tillegg har det betydd mye å ha Kronprinsparets Fond som samarbeidspartnere, sier han.

Kjør for livet i dress klar for slottet

I 2011 fikk flere av ungdommene i Kjør for livet delta på en julekonsert sammen med kongen og dronningen på slottet.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK