«Bruttern» spår ny storhetstid for Rosenborg

– Vi vet at Champions League og Europacupspill er oppnåelig, sier RBK-treneren.

Kåre Ingebrigtsen

– Ambisjonene i Rosenborg er Champions League, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kåre Ingebrigtsen har vært trener i Rosenborg i litt over et år, og kunne knapt ønsket seg en bedre start. Trønderne topper Eliteserien, er i semifinalen i cupen og skal spille playoff mot Steaua Bucuresti om plass i Europaligaen.

Søderlund

Trener Kåre Ingebrigtsen er imponert over ambisjonsnivået i spillergruppa.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det er tre år siden Rosenborg spilte gruppespill i Europa. Siden den gang har trønderne hverken vunnet serie, cup eller spilt gruppespill.

– Problemet med å ta over etter Nils Arne Eggen er at ambisjonene allerede er der. Man skal vinne, bli seriemester og kvalifisere seg til Champions League, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

LES: Lerkendal er blitt et fort

– Champions League er oppnåelig

Jan Derek Sørensen

DA: Jan Derek Sørensen jubler etter å ha slått Borussia Dortmund 3–0 på bortebane i Champions League i 1999. Ifølge Nils Arne Eggen tidenes RBK-utgave.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Med over 20.000 tilskuere på Lerkendal, gruppespill i Europa og hele Trøndelag i ryggen, hadde Rosenborg sin storhetstid i Europa rundt årtusenskiftet.

Men det begynner å bli en stund siden. Det er åtte år siden Rosenborg sist spilte gruppespill i Champions League. Siden den gang har trønderne tre ganger spilt i den nest gjeveste cupen i Europa. 2015 kan være året hvor trønderne kommer tilbake, skal man tro RBK-trener Ingebrigtsen.

Søderlund

NÅ: Alexander Søderlund har herjet for RBK i år. Han er toppscorer på et lag Eggen mener KAN bli like god som 99-utgaven.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi mener at Europacupspill og Champions League er oppnåelig og vi vet at det er oppnåelig. Svaret får vi når vi møte Steaua Bucuresti. Det er et lag som har vært med ute i Europa flere år på rad og vi kunne møtt i en eventuell Champions League kvalifisering, sier Ingebrigtsen.

LES: – ​ Vil være en del av det som skjer i RBK
LES: Eggen: – Kan bli like gode som 99-laget

Tre år uten Europa

Rosenborg har ikke tapt en kamp på Lerkendal i serien siden Ingebrigtsen tok over. Ingebrigtsen forteller at lysten på seriegull, Europacupspill og suksess er stor i den ambisiøse spillergruppen.

– Vi hadde en spillergruppe som var veldig ambisiøs og ikke hadde vunnet mye tidligere. Den treningsviljen den gjengen har vist i vinter har vært enestående, og det bærer frukter nå, sier Ingebrigtsen.

LES: Steaua-manager utestengt før møtet med RBK

Intervju Kåre