Hopp til innhold

– Vurder om du kan utsette flyreisen

– Reisende til og fra Oslo bør vurdere om det er nødvendig å reise i helgen, sier lufthavnsjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Lasse Bardal.

Vekterstreik Værnes

Reisende ved Trondheim lufthavn Værnes fredag ettermiddag.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Det er altså klart at 40 vektere ved Trondheim lufthavn Værnes går til streik fredag kveld.

Lufthavnsjef Lasse Bardal oppfordrer de reisende til å komme tidlig til flyplassen.

– Vi prioriterer sikkerhetskontrollørene i de sentrale slusene, så stenger vi heller andre områder som ikke er så viktige. Passasjerer som skal av sted med første fly blir prioritert, sier Bardal.

– Lite kapasitet i Oslo er en utfordring for oss

Lasse Bardal, Lufthavnsjef Værnes

Lufthavnsjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Lasse Bardal.

Foto: Hilde Jensen Grandaunet / NRK

På grunn av kapasiteten i Oslo er det særlig flyvinger til og fra Oslo som er en utfordring ifølge Bardal.

– De som skal til og fra Oslo, og spesielt de som skal tilbake fra Oslo i helgen, bør tenke på om de har et sterkt reisebehov eller om de kan vente.

Lufthavnsjefen sier de gjør deres beste for å minimalisere konsekvensene for passasjerene.

– Vi håper selvfølgelig at streiken er over så raskt som mulig. Vi er veldig lei oss for at passasjerene våre blir skadelidende, men vi skal gjøre vårt beste for våre kunder.

3600 cruisepassasjerer på lørdag

Midt oppe i det hele skal flyplassen gjennomføre en stor snuoperasjon lørdag.

Totalt 1800 cruisepassasjerer vil ankomme flyplassen mellom klokken 13 og 15. I tillegg kommer det 1800 passasjerer med fly, som skal reise ut til cruiseskipet.

– Det er en betydelig snuoperasjon med fire store fly. De kommer jo i tillegg til den trafikken vi har til vanlig, sier Bardal.

En slik snuoperasjon ble gjennomført for første gang på norsk jord for to uker siden. Da ble totalt 3600 spanjoler fraktet mellom Trondheim havn og Værnes.

– Denne snuoperasjonen er veldig trimmet. Vi har jo planlagt dette i lang tid. De mange bussene kommer ikke samtidig. Vi styrer når bussene får lov å kjøre fra Trondheim til Værnes.

Bardal har tro på at den store snuoperasjonen skal gå greit midt oppe i vekterstreiken.

– Vi mener at vi skal få det til, men det blir nok litt lengre ventetid. Vi håper at disse passasjerene ikke merker så mye av streiken, men de skal jo inn i de samme sikkerhetsslusene som de andre passasjerene.