NRK Meny
Normal

– Vil si unnskyld til offeret

Den voldssiktede ungdommen fra Namsos vil si unnskyld til den syriske flyktningen som ble overfalt 5. juli. Den sier tenåringens advokat, Christian Wiig.

Advokat Christian Wiig

Advokat Christian Wiig er engasjert som forsvarer for den siktede ungdommen fra Namsos.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Det var i forrige uke at en video av overfallet ble publisert i sosiale medier, og saken har vakt enorm oppmerksomhet over hele landet.

– Forhåndsdømt

– Siktede føler seg forhåndsdømt av mediene, og han er helt klar på at det ikke var noen rasisme involvert, sier Wiig til Namdalsavisa .

Ungdommen har ikke ønsket å ha noen advokat etter at han ble siktet for vold. Men i løpet av helga ble den erfarne trondheimsadvokaten engasjert.

– Han ønsker å be fornærmede om unnskylding for det som skjedde. Jeg kjenner kun saken fra mediene så langt, men kan ikke erindre en sak der siktede av fjernsynskanalene er blitt så sterkt anklaget for noe som fremdeles er under etterforskning, sier Christian Wiig til avisa.

Innrømmer overfall

Den unge namsosingen skal i avhør hos politiet ha innrømmet å ha overfalt den syriske flyktningen. Han hevder også at det har vært uoverensstemmelser mellom de to, før det som skjedde i Namsos 5. juli.

Men den fornærmede syreren sier til flere medier at han ikke kjente Namsos-ungdommen fra før.

Overfallet har vakt avsky, og på søndag ble det arrangert en demonstrasjon mot vold i Namsos med deltakelse fra flere politiske organisasjoner.

Politiet i Namsos etterforsker fortsatt saken, og flere av de involverte blir trolig hentet inn til nye avhør i den nærmeste framtid.

Chand i Namsos

Søndag møtte mange opp for å demonstrere mot vold i Namsos.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK