NRK Meny
Normal

– Viktig dom

Lederen i Stortingets justiskomité, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), mener dommen i menneskehandelsaken er til inspirasjon for både politikere, politi og rettsvesen.

– Dette er en veldig viktig dom. Stortinget og regjeringen prioriterer kampen mot denne virksomheten høyt. Da er det godt å se at arbeidet gir resultater og at bakmenn blir tatt, sier Bjørnflaten til NTB.

En 49 år gammel albaner ble i Trondheim tingrett tirsdag dømt til to og et halvt års fengsel for medvirkning til grov menneskehandel samt til å betale i overkant av 2,2 millioner kroner i erstatning til ett av ofrene. Fire andre menn, en 32 år gammel albaner, en 33 år gammel nordmann og to 53 år gamle nordmenn, ble også idømt fengselsstraffer.

– Jeg mener menneskehandel og trafficking er en av de aller mest kyniske formene for organisert kriminalitet som finnes, og at det fortsatt er for få saker som ender i rettsapparatet. Fra politisk hold kan vi gjøre enda mer på dette området. Likevel er dette en dom som er egnet til å inspirere dem som kjemper mot dette ondet – enten det er politikere, politi eller rettsvesen, sier Bjørnflaten.

Hun opplyser at justisminister Knut Storberget (Ap) innen utgangen av året vil presentere nye tiltak mot menneskehandel for Stortinget.

 

Video fra Trøndelag

Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.
Cirka 8000 deltok i årets Pride-parade i Trondheim