– Vi vil fortsette å være kritiske

Mange uttrykker nå sin glede over at Kåre Ingebrigtsen har sikret seg en treårskontrakt som ny hovedtrener i Rosenborg. Supporterklubben Kjernen derimot, er det vanskelig å få helt fornøyd.

Rosenborgs supportere i «Kjernen»

Selv om Kjernen er glad for utviklingen denne høsten, det ikke helt fornøyd med at Kåre Ingebrigtsen er ny hovedtrener.

Foto: Kallestad / SCANPIX

Torsdag ble det klart at Kåre Ingebrigtsen er ny hovedtrener for Rosenborg. Kontrakten Ingebrigtsen hadde med klubben skulle i utgangspunktet gå ut ved nyttår, men nå har han altså skrevet under for tre nye år.

Rosenborg har vunnet 11 hjemmekamper på rad, tok sølvet i årets eliteserie og mange har derfor vært positive til at Ingebrigtsen skal fortsette som hovedtrener.

– Jeg har kjempetrua. Spillet har blitt mye bedre i det siste, og stemninga i gruppa har vært god, sier RBK-spiller Ole Selnæs.

Ikke helt fornøyd

Kenneth Kjelsnes

Talsmann for Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Supporterklubben Kjernen har vært kritisk til de siste treneransettelsene som Rosenborg har gjort; og er det også denne gangen.

– Ingebrigtsen mangler erfaring som trener på høyt nivå, og det har samtlige trenere som har mislyktes etter Eggen mangla. Det gjør at vi er skeptisk til om han kan skape resultater på lang sikt, sier talsperson for Kjernen, Kenneth Kjelsnes til NRK.no.

Han understreker at Kjernen stiller seg bak trenervalget, men sier supporterklubben ikke kommer til å slutte og stille spørsmål med det første.

– Mange mener dere burde slutte å sutre, og heller heie frem klubben deres?

Det der hører vi hele tiden, men vi ønsker jo også at RBK skal vinne. Likevel kommer vi aldri til å slutte og være kritisk der vi føler det er grunn til det, forklarer Kjelsnes.

Dårlig prosess

Rosenborg har vunnet mer enn ti hjemmekamper på rad og tok sølvet i eliteserien i år, hva skal til for at dere i Kjernen blir fornøyd?

– Vi er veldig glad for det som har skjedd i Rosenborg denne høsten, samtidig finnes det nok av eksempler på midlertidige trenere som gjør det bra på kort sikt, men som ikke klarer å opprettholde dette over lengre tid, sier Kjelsnes.

Han mener prosessen med å komme frem til ny hovedtrener ikke har vært bra nok, og skulle likt å ha sett flere kandidater grundig vurdert.

– Vi kommer jo aldri til å få vite hvem som har vært oppe til vurdering, men når det midlertidige blir det permanente, så føler ikke vi at prosessen har vært grundig nok fra ledelsen sin side.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.