– Vi skulle jo ikke ha to kulturhus

Varaordfører i Namsos, Kjersti Tommelstad, sier de ble revet med av tidspresset da Rock City ble til.

Etter to års drift har Det norske ressurssentert for pop og rock kuttet arbeidsstokken betraktelig og all utvikling er stoppet på grunn av røde tall.

Rock City skulle gi Namsos kommune nytt liv og nye arbeidsplasser. Slik ble det ikke.

I 2011 åpnet Det nasjonale senteret for pop og rock i Namsos. Til tross for titalls millioner kroner i offentlig støtte var underskuddet etter ett år på ni millioner kroner.

Med kniven på strupen gikk Namsos kommune inn som eneeier og har derfor pådratt seg enorme utgifter.

Kjersti Tommelstad

Varaordfører (SV) i Namsos, Kjersti Tommelstad.

Foto: Eivind Aabakken / NRK
Åsmund Prytz

Daglig leder for Rock City, Åsmund Prytz.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Akkurat den biten rundt bygget, fra da kommunen tok over da Rock City selv ikke hadde økonomiske muskler. Det håper jeg ikke vi hadde gjort en gang til, sier Tommelstad.

– Vi ble revet med av tidspresset

Når Tommelstad ser tilbake på året som har gått, sier hun at det ikke er Rock City som har fått mye oppmerksomhet, men selve bygningen.

– Vi planla ikke godt nok. Vi ble revet med av tidspresset om at vi skulle bli ferdig til 11.11. 2011, sier varaordføreren.

Hun sier Rock City har vært en uheldig økonomisk bit på toppen av en økonomi som var krevende fra før.

– Vi har jo fått et nytt kulturhus i Namsos, og det var jo ikke planen at vi skulle ha det. Men det er jo det som er realiteten i dag.

Kulturskole eller treningssenter

I deler av andre etasje i Rock City-bygget har det vært folketomt siden oppstarten.

– Det har vært flere planer om hva dette lokalet skulle brukes til. Det har vært snakk om både kulturskole og treningssenter, sier Åsmund Prytz, daglig leder for Rock City.

14 årsverk er kuttet ned til tre. I dag er Rock City et opplevelsessenter, og det jobbes med å bli det ressurssenteret som staten ba om.

Prytz har fortsatt håp, til tross for røde tall i regnskapet også i år.

– Det å få stabilisert økonomien og å få ting til å henge sammen økonomisk er alfa og omega. Hvis det skjer så tror jeg at andre brikker også faller på plass.