NRK Meny
Normal

– Vi skal lytte til folket

Juryen har endelig satt seg ned for å finne fem finalister til Årets trønder. De lover at publikumsforslagene vil telle mye.

Jury for Årets trønder 2010

Stian Wallum (F.v.), Merete Storødegård, Berit Kjeldstad, Bård Flikke, Ola By Rise og Merete Verstad har hvert sitt spesialfelt som skal sikre at juryen velger fem verdige kandidater til Årets trønder. Midt i bildet sitter journalist og jurysekretær Jonas Skybakmoen.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Antall forslag til Årets trønder er nesten firedoblet siden i fjor, og på sitt første møte i dag skulle juryen finne fem finalekandidater blant 221 foreslåtte navn.

– Det er så mange mennesker i Trøndelag som bør få litt heder og ære, så dette er et fantastisk grunnlag for å ta fatt på en viktig jobb, smiler Merete Storødegård.

Regiondirektøren for NHO er en av seks jurymedlemmer som har fått i oppgave å plukke ut finalister i Adresseavisen og NRK Trøndelags kåring av Årets trønder.

– Jeg synes det er en ære å sitte i denne juryen, og jeg gleder meg, sier hun.

Vil ha med topp tre blant finalistene

Selv om mediehusene har bedt publikum om hjelp til å finne kandidater, kan juryen selv finne fem finalister, uavhengig av navnene som står på forslagslista.

Likevel lover Storødegård at de ikke skal misbruke makta de har fått.

– Vi må jo ta hensyn til at vi har spurt publikum om råd, selv om vi i utgangspunktet står veldig fritt, sier hun, og får støtte fra assisterende landslagstrener Ola By Rise.

– Det har en del å si at en person er foreslått mange ganger. Man skal lytte til folket der røsten er massiv, og jeg synes en topp tre-liste fra forslagene hører hjemme blant de fem finalistene, sier By Rise.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Merete Verstad, Ola By Rise og Bård Flikke

Merete Verstad, Ola By Rise og Bård Flikke har en liste med over 200 foreslåtte navn som skal kuttes ned til fem finalekandidater.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

– Artig om noen som er uoppdaga vinner

De fem kandidatene juryen kommer fram til vil bli presentert fra og med julaften.

Etter at siste finalist er offentliggjort åpnes stemmeslusene på nrk.no/trondelag og adressa.no. Der kan man stemme på sin favoritt, før den endelige avgjørelsen blir tatt av de øverste redaktørene i mediehusene 7. januar.

By Rise håper at han sammen med de andre jurymedlemmene kommer fram til kandidater som viser bredden i regionen.

– Det ville blitt litt stusselig med fem stykker fra Rosenborg. Det skal være litt spenn og variasjon, men samtidig skal det være folk som kan forsvare å være kandidat også. Man skal ikke kvotere bare for å gjøre det, sier han.

– Har du noen favoritter som du vil kjempe for å få med?

– Jeg har noen som jeg synes peker seg naturlig ut, men det artige hadde vært om noen som er litt uoppdaga og virkelig fortjener det vinner, svarer By Rise.

Hvem mener du at juryen bør velge? Skriv ditt tips her.