NRK Meny
Normal

– Vi skal ha det beste rekrutteringsmiljøet

Levanger Fotballklubb skal bli best i Nord-Trøndelag på å rekruttere talenter. Det mener nestleder i klubben, Anders Eggen.

Anders Eggen

Anders Eggen er nestleder i Levanger FK, og han satser på en god talentutvikling i klubben.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Vi slipper til unge talenter, men vi kan bli bedre både til å utvikle talenter fra Levanger-regionen, og samtidig klare og holde på dem. Vi har en klar politikk på at vi skal ha det beste rekrutteringsmiljøet i Nord-Trøndelag, forteller Eggen til NRK.

Avhengig av unge talenter

Levanger FK er nå klare for 1. divisjon etter uavgjort mot Nardo FK på lørdag. Men det er ikke bare gamle rutinerte gutter som har stått for opprykket. Ungguttene har også fått være med på leken.

– Da vi ble nummer tre i 2. divisjon i 2013 hadde vi fire gutter på 16 og 17 år som fikk debutere. De klarte seg meget godt og bidro til tredjeplassen. To av guttene mistet vi til Rosenborg og Molde, men de andre to har bidratt til opprykk, sier

Martin Ødegaard

15-åringen Martin Ødegaard i aksjon for Norge. – Er du god nok, er du gammel nok, mener Anders Eggen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

nestlederen.

Kan talentene føre Levanger Fotballklubb til eliteserien?

– Det hadde jo vært en drøm det, men vi er et lite stykke derfra. Skal vi klare å etablere oss i 1. divisjon er vi helt klart avhengige av å utvikle unge talenter, som igjen får prøvd seg i seniorsammenheng, forklarer Eggen.

Nestlederen mener at dersom man er god nok, er man gammel nok.

– Det er viktig å få prøvd seg på et stadig høyere nivå. Så lenge 15-årige Martin Ødegaard kan spille på A-landslaget så skal ikke vi heller være redd for å satse på unge lovende fotballspillere i 1. divisjon på Levanger FK.

– Meget lovende

Andreas Lykke Strand

Andreas Lykke Strand er en ung og lovende spiller, mener Anders Eggen. Her er han i aksjon mot Lørenskog i fjorårssesongen.

Foto: Sigmund Ramfjord

En unggutt som har fått sjansen på A-laget til Levanger FK er Andreas Lykke Strand. 17-åringen forteller at han har blitt tatt godt vare på i klubben.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan talentutviklingen i Levanger FK er. Vi har et bra juniorlag og en god trener i Frode Strand. I tillegg fikk jeg sjansen i ung alder, og de var flinke til å matche meg, sier Strand til NRK.

– Han har vært i troppen under de fleste kampene, også har han hatt noen innhopp. Det er en meget lovende gutt, som vi har store forventninger til, legger Eggen til.