NRK Meny
Normal

– Vi skal få til noe nytt

Trondheimspolitikerne vil skaffe et nytt hus for UFFA.

Video Politikerne om UFFA-brannen

Yngve Brox (H) og Geir Waage (Ap) mener at UFFA-miljøet er viktig for Trondheim.

Etter brannen som totalskadet UFFA-huset lover politikerne i Trondheim at Ungdom For Fri Aktivitet ikke blir husløse lenge.

– Først må vi få brannårsak og forsikringsoppgjør på plass, men vi er helt klart innstilt på at vi skal få til noe nytt, sier Geir Waage fra Arbeiderpartiet.

I snart 30 år har den gamle barnehagebygningen på Lademoen blitt disponert av UFFA, og Waage mener at det anarkistiske miljøet som virrer rundt og i bygget er viktig for byen.

– Jeg tror det har betydd mye for Trondheim, både som et fritidstilbud for ungdommer, og som en viktig scene på musikkfronten. Vi ønsker å strekke oss veldig, veldig langt for å sørge for at man fortsatt har et tilholdssted som UFFA-huset har vært, sier han.

– Ingen av oss vet hva som har skjedd

Waage får støtte fra Odd Emil Lindgren som er en av de som vanker i UFFA-huset.

– Det har vært aktivitet her stort sett seks dager i uka siden det ble åpnet. Dette har vært en mulighet for ungdom som ikke har følt seg hjemme andre steder. De kan komme hit og bli godtatt for den de er, sier Lindgren.

Han er fortvilet over at miljøet nå ikke har et bygg å gå til.

– Det er trist og jeg er litt sint. Ingen av oss som bruker huset vet hva som har skjedd, forteller han.

– Politikere snakker mye

Kommunen eier både tomta og huset, og Høyres Yngve Brox mener at UFFA og kommunen nå må samarbeide slik at miljøet får et nytt tilholdssted.

– Det som har vært bra med UFFA er at de har styrt aktiviteten sin selv, og slik må det også være i framtiden. Derfor er det viktig at de selv finner ut hva de har lyst til å gjøre, og så må vi se om det er noe vi i kommunen kan bidra med, sier han.

UFFA-bruker Lindgren setter pris på lovnadene fra politikerne, men tør ikke å juble helt ennå.

– Jeg er vel ikke alene om å vite at politikerne snakker mye, men det er lov å håpe. Det virker jo faktisk som det er håp, sier han.