NRK Meny
Normal

– Vi kan godt slå Sarpsborg!

Stjørdals-Blink går optimistisk for seier mot enda et lag fra eliteserien. 25. mai stiller andredivisjonslaget mot Sarpsborg i fjerde cuprunde.

Molde ute av cupen

Stjørdals-Blink - Molde 2-1! Ennå jubler stjørdalingene over seieren mot Molde. Nå satser laget på ei ny overraskelse mot Sarpsborg 25. mai.

Foto: Erling Skjervold / NTB scanpix

Daglig leder Jan Morten Totland sier de ser fram til å møte Sarpsborg på bortebane.

– Jeg synes det er artig at vi får ta turen sørover til Østfold. Sarpsborg har et fint anlegg, og en fin bane å spille på, sier Totland.

Totland er i likhet med laget optimistisk til matchen om knappe tre uker.

– Det dreier seg tross alt bare om en fotballkamp, så muligheten til kvartfinaleplass er der. Det bør være mulig, og vi drar nedover med ei innstilling om å greie det.

Hektiske dager

Totland forteller om hektiske dager både før og etter seieren mot Molde.

– Det var travle dager før kampen, hvor mange praktiske ting skulle ordnes på og omkring banen. Men så fikk vi se at det går an å ta imot 2000 tilskuere, og kanskje kan vi greie 2500 også, sier en fornøyd Blink-leder, som fikk mange gratulasjoner pr. telefon etter kampen.

– Det er lenge siden medieinteressen omkring klubben har vært så stor. Muligens må vi helt tilbake til 1976 og -77, da juniorlaget spilte NM-finale to år på rad.

Økonomisk er det fordelaktig å vinne cupkamper, ikke minst for en klubb i andredivisjon. 400.000 kroner er så langt gevinsten i form av tilskudd fra fotballforbundet. I tillegg kommer billettinntekter som ligger godt over det normale.

Glemmer ikke serien

For Totland og støtteapparatet kan seriespillet komme litt i skyggen av cupen akkurat nå.

– Men trenerne er ikke der, de har fullt fokus på HamKam-kampen - og den er viktig nok for oss, sier Jan Morten Totland som understreker klubbens sterke ambisjon om å bli blant de seks beste etter sesongens seriespill.

LES: Blink-treneren mener fortsatt serien er viktigere enn cup

RBK tilfreds med hjemmebane

Kåre Ingebrigtsen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap møter andredivisjonslaget Nest-Sotra i fjerde cuprunde.

– Vi er fornøyd med å få hjemmekamp, så har det ikke så mye å si hvem det er. Det er nok reisevirksomhet som det er i denne perioden, så da gjør det godt å få spille på Lerkendal, sier RBK-treneren.

Ingebrigtsen ser gode muligheter for videre avansement i cupen.

– Det skal jo være en viss forskjell på oss og et andredivisjonslag, men så har vi sett i cupen at man ikke skal ta for lett på ting. Så det gjør vi definitivt ikke, og Nest-Sotra er et lag som seinest i fjor var i OBOS-ligaen. Vi har en jobb å gjøre, og vi tar den, sier Kåre Ingebrigtsen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.