NRK Meny
Normal

– Vi har sjansen til å greie det!

– Åhh, dette var deilig, nå var det endelig vår tur, utbryter Anders Eggen, nestleder i Levanger fotballklubb, etter seieren over Bryne i ettermiddag.

Anders Eggen

Anders Eggen er lettet etter seieren over Bryne søndag ettermiddag.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Levanger vant den viktige kampen mot Bryne 1–0 hjemme på Moan stadion.

– Vi har hatt en del motgang i det siste, og ikke fått uttelling – sist mot Ranheim da de vant 3–2 på overtid. Men nå bikka det heldigvis vår veg, sier Eggen.

Kan berge plassen

Og nå tror han Levanger FK, som fremdeles ligger nest sist på tabellen, har sjanse til å greie å beholde plassen i 1. divisjon.

– Jeg tror faktisk sjansen er god. Vi har vist at vi kan slå alle lagene i avdelinga, vi har slått Sogndal borte, vi har slått Bryne, vi har slått Brann, vi har slått Fredrikstad. Så dette skal være fullt mulig, men vi må ha to seire på de tre gjenstående kampene, sier nestlederen i Levanger FK.

Optimistisk trener

I de tre siste kampene møter laget Sandnes Ulf borte, Follo borte og til slutt tabellener Sogndal hjemme.

– Sjansene til å berge plassen er store. Det er opp til oss selv å vinne de kampene som er igjen, og gjør vi slike prestasjoner som i det siste, så har vi stor sjanse til å gjøre det, sier trener Andreas Holmberg.

– Greier vi å beholde fighterviljen, skal dette går bra!

Kan bli spennende sistekamp

Levanger FK har sin første sesong i 1. divisjon. I fjor var opprykket klart etter en særdeles spennende kamp mot Nardo foran 2500 publikummere hjemme på Moan. I år kan en tilsvarende spennende kamp stå mot Sogndal i siste kamp.

– Da regner jeg med at Moan er full, sier trener Andreas Holmberg.

– Vi håper at folk støtter opp og kommer, for det å ha et lag i 1. divisjon fra Nord-Trøndelag er utrolig viktig, sier nestleder Anders Eggen.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal