Hopp til innhold

– Vi har prestert over evne så langt

Ranheim sjarmerer stadig flere trønderhjerter med sitt spill i 1. divsjon. Sjefssjarmør Per Joar Hansen nyter det så lenge det varer.

Ranheim-trener Per Joar Hansen

Ranheim-trener Per Joar Hansen nekter å ta av etter suksessen i 1. divisjon. – Det er fortsatt lenge igjen av sesongen, sier han fotballklokt.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Det har vært mye fotball og lite ferie, men sånn er det i denne bransjen, sier Per Joar Hansen om sommeren 2010.

Ranheim-treneren har samlet opp flere minner på fotballbanen enn fra Syden-turer denne sommeren, men klager ikke nevneverdig over det.

Gang på gang har klubben tatt poeng mot lag som papiret skal være sterkere, og nå ligger Ranheim som nummer tre på tabellen.

– Vi har vel prestert over evne så langt, og det har vært veldig artig, sier Hansen.

Krever at spillerne jobber eller studerer

Klubben, som har et krav om at spillerne jobber eller studerer 50 prosent ved siden av fotballen, har til tider vært suverene i 1. divisjon.

– Vi hadde en ganske enkel målsetting om å ta nivået etter opprykket, og etter det har målsettingen hele tiden vært å vinne neste kamp. Så langt har vi lykkes godt med det, smiler Hansen beskjedent.

Samme tenkemåte har de hatt i cupen, og på lørdag skal Ranheim spille sin første kvartfinale på lenge.

– Jeg tror ikke vi har vært i en kvartfinale i cupen siden 1953, så det er jo fantastisk. Vi gleder oss veldig, og vi ser på det som en bonuskamp og en skikkelig opplevelse, sier treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ranheim tok nok en seier

Guttene på Ranheim har jublet mye denne sesongen.

Foto: Eivind Stuevold

Kan havne i samme divisjon som Rosenborg

En del av suksessen kan nok Ranheim takke storebror Rosenborg for.

Klubbene har jevnlig møter der de diskuterer spillere og framdrift, og noen av spillerne til Ranheim får lønnen sin betalt av eliteserieklubben.

– Men vi er en selvstendig klubb, påpeker Hansen.

Han har selv vært i RBK som spiller og trener, og mener at samarbeidet et godt for begge klubbene.

– For oss er det flott hvis våre spillere kan ta steget opp til RBK, og for unge spillere i Rosenborg er det fint å få erfaring fra 1. divisjon hos oss, sier han.

Dersom Ranheim fortsetter å plukke poeng kan de risikere å havne i samme divisjon som storebror, men som vanlig er ikke Per Joar Hansen den som roper høyest om opprykk.

– Det får vi ta hvis det kommer. Nesten halvparten av sesongen gjenstår, så det er litt for tidlig å si hvor bra det blir tilslutt, svarer treneren.