– Vi har ikke gitt opp

Familien til de syv søstrene fra Jordan som bodde i Namsos før de ble utvist fra Norge i fjor, er innstilt på å anke avgjørelsen.

Slik lever de sju søstrene i Jordan

Søstrene ble tvangsutsendt i juli i fjor etter å ha bodd ni år i Norge. På fredag ble det klart at utvisningsvedtaket ikke blir omgjort og at familien blir værende i Jordan.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg har vært i kontakt med støttegruppen som har snakket med advokaten vår. Sammen har vi bestemt oss for å gå videre med saken, sier pappa Mohammed Fayez Al Zanghari til NRK.

Søstrene ble tvangsutsendt i juli i fjor etter å ha bodd ni år i Norge, etter å ha fått endelig avslag på søknaden om oppholdstillatelse.

På fredag ble det klart at utvisningsvedtaket ikke blir omgjort og at søstrene blir værende i Jordan.

Skal ha møte med advokaten

Mohammed forteller at familien ønsker å se hvilke muligheter som finnes for å gå videre med saken. Han har allerede snakket med støttegruppen som har hjulpet de med rettssaken. Til uken venter et møte med advokaten.

– Vi kommer til å ha et møte med advokaten vår i neste uke, for å finne ut hvordan vi skal gå frem, sier Mohammed Fayez Al Zanghari.

LES: Slik lever de sju søstrene i Jordan

– Det finnes muligheter

Kjersti Tommelstad og Jørgen Hoffmann i støttegruppa for de sju søstre fra Jordan

Jørgen Hoffmann er med i støttegruppa som har jobbet for å få omgjort utvisningsvedtaket for de sju søstrene fra Jordan.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Jørgen Hoffmann er med i støttegruppen som har jobbet for å få omgjort utvisningsvedtaket for de sju søstrene. Han har vært i kontakt med både familien og advokat Arild Humlen etter avgjørelsen i Oslo tingrett.

– Hvis de ønsker å anke, så finnes noen muligheter til å ta saken videre, sier Jørgen Hoffmann.

Innstilt på å være med videre

Støttegruppen er innstilt på å være med på en eventuell anke. De skal i løpet av neste uke finne ut hvor mye det eventuelt vil koste.

– Vi skal ha en runde med advokaten til uken. Vi må også finne ut om å vi klarer å finansiere en slik rettssak, men vi har nå en mer solid finansiering. Vi er i alle fall innstilt på å jobbe aktivt for å se om vi kan bidra til finansieringen av den, sier Hoffmann.

LES: Asylamnesti hjelper ikke søstrene