NRK Meny
Normal

– Vi har en sterk tilknytning til den norske fansen

Band of Horses tar en pause fra Europas største festivaler, for å spille en eksklusiv intimkonsert på Byscenen i Trondheim.

Band of Horses

Band of Horses, her representert av Ryan Reynolds, Ben Bridwell og Tyler Ramsey.

Foto: Marit Langseth

Vokalist og frontfigur, Ben Bridwell, har tatt en pause i lydprøvene på Byscenen. De går ikke så bra, sier han, men det er et godt tegn.

– Hvis du har en dårlig lydprøve og det virker som ting ikke funker, så blir det ofte annerledes under konserten. Jeg er mer bekymret hvis vi har en god lydprøve, sier Bridwell.

Øyeblikkelig kontakt med den norske fansen

Band of Horses cover

10. juni slapp Band of Horses sitt femte album «Why Are You OK».

Foto: Ap

I fjor var de trekkplaster under Pstereo-festivalen. Tirsdag returnerer bandet til Trondheim i trioformat for å spille en akustisk intimkonsert for et knippe fans på Byscenen.

– Dette er en god måte å følge opp etter Pstereo i fjor, ved å vise folk en annen side av oss, sier Bridwell.

Norge var et av de første landene i Europa Band of Horses spilte i under sin første turne i 2006, og besøket førte til et spesielt bånd mellom Band of Horses og Norge.

Da vi var her i 2006, hadde vi en øyeblikkelig kontakt med den norske fansen. Det var her folk sang tilbake til oss for første gang, forteller han.

–​ Det er en sterk forbindelse mellom oss og nordmenn. Jeg vet ikke helt hvordan eller hvorfor.

Gjenoppfinner gamle sanger for Trondheim

Bandet ga nettopp ut sitt femte album «Why Are You OK» og er nå på turne. Tirsdagens konsert i Trondheim er den eneste akustiske intimkonserten på turnelista.

Konserten vil være en blanding av nye og gamle låter. Bridwell lover også noen nye versjoner.

– På en konsert som denne har vi sjansen til å gjenoppfinne noen sanger. Derfor vil vi spille noen nye versjoner av gamle sanger, forteller Bridwell.

Les også: Hjertelig gjensyn

– Noe helt spesielt

Da billettene til konserten ble lagt ut for noen uker siden, ble de solgt ut på ni minutter. Byscenen har plass til 400 sittende og 600 stående, men i kveld er det kun cirka 250 som vil få se Band of Horses opptre.

Kim Aasli

Bookingansvarlig ved Byscenen, Kim Aasli, tror dette blir en konsert for historiebøkene.

Foto: Marit Langseth

Bookingansvarlig ved Byscenen, Kim Aasli, sier det er bandet selv som ønsket det slik.

– Vi følger spillereglene til bandet her. Billettprisen på 230 kroner er også veldig billig, så dette er noe helt annet enn vanlig, sier Aasli.

Han mener dette blir en historisk konsert.

Band of Horses spiller på store festivaler og står gjerne i størst skrift på konsertplakatene. Det å oppleve dem med 250 andre fans på Byscenen blir noe helt spesielt. Det er ikke noe du får sett to ganger for å si det sånn.