– Vi har en formening om hvem det er

Politiet tror nå de har identifisert mannen som ble funnet død i Nidelva, men kan ikke bekrefte identiteten før obduksjonen mandag.

PErson i Nidelva

En mann ble funnet død i Nidelva søndag morgen. Politiet tror nå det vet hvem mannen er.

Foto: Fredrik Lien / NRK

– Vi har en formening om hvem det er, men vi kan ikke si noe sikkert før obduksjonen i morgen, sier Bård Jacobsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Like før klokken halv seks søndag morgen fikk politiet melding om en mann som lå i Nidelva. De rykket ut og mannen ble bekreftet død like før klokken 8:30.

Utenlandsk opprinnelse

Jacobsen sier at mannen de tror det er, er av utenlandsk opprinnelse. Tidligere var politiet bekymret for at flere kunne ha havnet i vannet sammen med mannen, men Jacobsen sier at dette ikke lenger er tilfelle.

– Vi har ingen grunn til å tro at noen flere har havnet i elva, og vi har heller ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, forteller Jacobsen.

Politiet vet fortsatt ikke hvordan ulykken skjedde.

Forsøkte hjerte- og lungeredning

Dykkere og et Sea King-helikopter ble tatt i bruk for å hente mannen, og klokken 07:26 fikk politiet melding om at en person var funnet. Han ble kjørt til St. Olavs Hospital, men livet sto ikke til å redde.

– Det ble igangsatt hjerte- og lungeredning på stedet og mannen ble kjørt til St. Olavs Hospital. Der ble han erklært død av traumepersonellet ved sykehuset sa operasjonsleder Hanne Yding i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK tidligere i dag.