NRK Meny
Normal

– Vi får håpe han spiller en dårlig kamp

Pål André Helland er spent før møtet med John Arne Riise, og håper på frisparkduell med sunnmøringen.

Pål André Helland og John Arne Riise

Pål André Helland vil ha frisparkduell med John Arne Riise.

Foto: Ness, Jan Kåre/Ned Alley / NTB scanpix

Pål André Helland er kjent for sin dødelige venstrefot, men søndag får han og resten av Rosenborg besøk av mannen med Norges mest berømte venstreslegge: John Arne Riise.

Følg kampen her!

– Vi får håpe han spiller en dårlig kamp, såpass ærlig må vi være, sier Helland til NRK.

Riise skal ikke bekle venstreback-rollen han hadde i Liverpool, men skal isteden spille på midtbanen. De direkte løpsduellene mellom han og Helland blir det dermed kanskje få av.

– Vi får få oss et frispark hver, så får vi måle opp da, sier Helland.

– En veldig god fotballspiller

Helland skryter av 35-åringen, selv om han tror Riise ikke er like god nå som i sine glansdager.

– Det er han sikkert ikke, han vant jo Champions League med Liverpool. Hvis han er like god som han var da, ville han ikke spilt i Aalesund, med all respekt for dem. Men at han er en veldig god fotballspiller som har mye å bidra med, det er jeg ikke i tvil om.

Også kaptein Mike Jensen gleder seg til å møte den meritterte sunnmøringen.

– Det er gøy med store profiler, og jeg gleder meg til å spille mot ham. Det er bra for Norge at noen store profiler vender hjem, sier Jensen.

Like typer

Helland og Riise har blitt sammenlignet ved flere anledninger, kanskje like mye for det de sier utenfor banen som det de gjør på den. Det er en sammenligning Helland kan si seg enig i.

– Vi er to stykker som tør å si meninga vår, så får vi stå over de eventuelle stormene som kommer i etterkant, sier Helland.

– Jeg tror han er enig med meg i at norsk fotball er tjent med folk som sier det de mener. Du sørger for å få mer følelser rundt både spillere og lag når du tør å ha en mening. Du viser at du er som folk flest, og at du ikke bare sier det du får beskjed om.