Hopp til innhold

– Vi evakuerte alle barna

Tyfonen Rammasun slo inn over den filippinske hovedstaden Manila i går, og har krevd minst 38 menneskeliv. Leder Erlend Johannesen i Streetlight sier ingen personer ved organisasjonens barnehjem i byen Tacloban er skadet.

Erlend Johannesen

Leder Erlend Johannesen i organisasjonen Streetlight er hjemme på ferie i Norge, men forteller at alt står bra til med organisasjonens barnehjem i byen Tacloban etter at tyfonen Rammasun slo inn over den filippinske hovedstaden Manila i går.

Foto: Erland Knutsen

– I Tacloban berget vi bra. Vi evakuerte alle barna, og det har ikke kommet noen skader på barnehjemmet som bygges opp fra i fjor, forteller Erlend Johannesen i Streetlight.

Organisasjonens mål er å hjelpe unge i Filippinene. Johannesen har vært hjemme i Norge i litt over en måned, og reiser igjen nedover til Filippinene 1. August. Gjenoppbyggingen av barnehjemmet som ble rammet av tyfonen Haiyan i november i fjor er i full gang. Organisasjonen Streetlight huser cirka 100 personer.

– Etter tyfonen i fjor tok vi også inn småbarnsfamilier og småbarn uten familie, og vi har blant annet bygd opp midlertidige containerbrakker, sier Johannesen.

Han sier tyfoner er en stor utfordring i Filippinene.

– Det er lett for meg å stå på den andre siden av jorden, og si at Filippinene er dårlig rustet mot tyfoner, men det er et land med utfordringer. Det forekommer 18 til 20 tyfoner hvert år, og det dør dessverre tusenvis av mennesker.