NRK Meny
Normal

– Vi er i den sjuende himmel akkurat nå

Mandag kveld fikk Birgitta Berglund og Arne B. Johansen jazzgruppa «Come Shine» på hjemmekonsert i leiligheten sin på Ilevollen i Trondheim.

Mandag kveld fikk Birgitta Berglund og Arne B. Johansen jazzgruppa «Come Shine» på hjemmekonsert i leiligheten sin på Ilevollen i Trondheim.

SE VIDEO: Det ble stemning i stua til Birgitta Berglund og Arne B. Johansen da jazzgruppa «Come Shine» var på besøk.

– Vi er i den sjuende himmel akkurat nå. Vi er veldig glad i musikk og da kan man ikke komme nærmere himmelen enn dette, sier Arne B. Johansen til NRK.

Vant konkurranse

Johansen og Berglund var de heldige vinnerne av årets «Hjemme hos deg-konsert» med jazzgruppa «Come Shine» i regi av Trondheim Kammermusikkfestival.

Musikkgruppa ble dannet i Trondheim i 1998 og består av Sondre Meisfjord på bass, Håkon Mjåset Johansen på slagverk, Erlend Skomsvoll på piano og Live Maria Roggen på vokal.

De har tidligere fått Spellemannprisen og har samarbeidet med flere orkester som blant annet Kringkastingsorkestret og Trondheimsolistene.

Fikk spille på 100 år gammelt piano

Mandag kveld var Johansen og Berglund så heldige å få dem på besøk og stilte all tilgjengelig plass til rådighet. De hadde dessuten gjort klart et heller sjeldent instrument til gruppa, nemlig et Irmler-piano fra 1915.

– Det er et 100 år gammelt piano, men er i god stand, sier Johansen.

Pianist i jazzgruppa, Erlend Skomsvoll, var veldig fornøyd da han fikk lov til å spille på det.

– Det har en fantastisk klang og det er gammelt, så man må spille på lag med det, sier han til NRK.

– Sjelden opplevelse

Skomsvoll syntes også det var veldig fint å holde konsert hjemme i stua til Johansen og Berglund.

– Det er sjelden at jeg får oppleve noe slikt og føler meg beæret som får lov. I gamle dager var det vel ganske vanlig å holde konserter slik, så det er kanskje en tradisjon man bør hente opp igjen, sier han.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.