NRK Meny
Normal

– Veldig stort å få The Boss til Trondheim

Blodfansen jubler. Ikke bare får de oppleve Bruce Springsteen i Trondheim, men det blir også ytterligere to Springsteen-konserter i Norge.

Bruce Springsteen, Morten Kjærvik

Bruce Springsteen har utvilsomt blodfans. Morten Kjærvik er en av dem.

Foto: Montasje NRK

Bruce Springsteen & The E Street Band er på verdensturne. Morten Kjærvik har allerede billetter til fire av dem. Nå åpner det seg muligheter for to til. En av dem utrolig nok i hjembyen Trondheim.

– Det er veldig stort, sier Kjærvik. Veldig. Vis ham de gamle, flotte tingene, Nidarosdomen, Bakklandet, Sverresborg, også Utsikten da.

Kjærvik ble fan allerede på åttitallet og blodfan fra 1992.

– Vi fant ut at det ikke var nok med to konserter i Stockholm den gang, og vi var en gjeng som dro til USA. Der var det duket for ni konserter. Etter den tid har det blitt mye reisning.

Haugevis med konserter

Han svarer kontant på spørsmål om hvor mange konserter han har vært på så langt.

– 77.

Han vet ikke helt hva det var som tente gnisten, men det ble uansett lidenskap.

– Jeg ofrer alt. Ikke familien da, men penger og fritid. Det blir ikke fotballturer, golf eller høstjakt. for å si det sånn.

– Magisk

– Årsaken? Jo, det er den magiske opplevelsen under de tre og en halv til fire timene på konsertene. Han gjentar seg aldri. I alle fall ikke før. Ta for eksempel konsertene i Göteborg i 2012. Der spilte han to konserter på rad med 31 låter der 24 av dem ble skiftet ut på den andre konserten.

– Han leverer også gode tekster som angår alle. Hverdagshistorier som vi kan kjenne oss igjen i og god musikk.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen Springsteen & The E Street Band, Madison Square Garden, 2012 New York.

Foto: Jason DeCrow / Ap

Trondheim som konsertbyen

Bruce Springsteen & The E Street band på Granåsen Arena får flere enn blodfansen til å hoppe i taket. Der er det plass til 55.000 tilskuere. Men til denne konserten starter de med et lavere tall, 35.000.

– 35.000 billetter vil bli revet bort, sier to jublende toppledere i Trondheim, kommunaldirektør for kultur og næring, Ola By Rise og rådmann Morten Wolden.

Enorme forventninger

– Alle hotellene vil være fulle. Alle spisestedene vil være fulle. og vi vil få en fantastisk opplevelse i Granåsen, sier By Rise.

Han mener dette viser at det virkelig har skjedd noe med satsinga på å bygge konsertbyen Trondheim. Sverresborg er på plass, festningen er på plass og det jobbes med konsertmuligheter i Trondheim spektrum.

– Og dette gjennombruddet i Granåsen er unikt og det vil dra andre ting med seg, sier Rise.

– Det er et skifte. De største konsertene i Norge kan arrangeres i Trondheim, sier Wolden.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.