– Var ikke bra i det hele tatt

Daniel Örlund kan ikke lenger føle seg trygg på at han er førstevalget i Rosenborg, etter at keeperen i går slapp inn hele seks baklengs mot Brann.

Daniel Örlund

RBK-keeper Daniel Örlund håper han kommer sterkere ut av det etter at Rosenborg tapte 6-3 på hjemmebane mot Brann. Trener Jan Jönsson kan ikke love at svensken starter neste kamp.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Dette var ikke bra i det hele tatt. Det var tungt og kjedelig, sier RBK-keeper Daniel Örlund om sin egen opplevelse av kampen mot Brann.

For første gang siden 2003 slapp Rosenborg inn seks baklengs på hjemmebane, og flere av målene kom etter tabber fra Örlund.

Svensken har hatt en svak periode i buret de siste kampene, og i går slapp han blant annet inn frispark fra nærmere 30 meter.

Tre uker til neste kamp

– Sifrene er stygge, sier RBK-trener Jan Jönsson.

Han måtte se laget sitt kapitulere etter få minutter på hjemmebane, og synes det er vanskelig å forklare 3-6-tapet.

– Det er en underprestasjon, konstaterer Jönsson, som ikke kan love at Örlund starter neste seriekamp mot Tromsø 20. november.

– Det skal vi avgjøre etter de tre neste ukene. Han behøver å sette seg ned og fordøye denne matchen, for den var stygg for hans del også. Han må få restitusjon, trening og hvile hodet.

Ola Kamara feirer sin 3-1 scoring mot Rosenborg.

Örlund innrømmer at selvtilliten ikke er helt på topp. Her feirer Ola Kamara at han har lurt RBK-keeperen under Godset-seieren i forrige serierunde.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Kommer sterkere ut av det

Örlund mener selv at han burde reddet to av målene i går.

– Det er sånt som skjer i fotball. Det er bare å gå videre, og prøve å komme sterkere ut av det, sier keeperen.

Han innrømmer at selvtilliten ikke er på topp for tiden.

– Iblant tar man alt som kommer, mens andre ganger redder man ikke én eneste ball. Det er selvfølgelig mye lettere å gå ut på banen med selvtillit enn slik det er nå.

Video f79a4ef7-8dfa-4e0d-a609-ef63c331d51a.jpg

Se Örlund og Jönssons kommentarer etter 6-3-tapet for Brann

Helst skulle han ha sluppet å vente hele tre uker før han kan vise hva han er god for igjen, men Örlund tror selv at det fortsatt er han, og ikke andrekeeper Erik Mellevold Bråthen, som er sisteskansen i kampen om eliteseriesølvet.

– Det er opp til Janne å bestemme hvem som skal spille, men jeg tror jeg har plassen fortsatt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.