NRK Meny
Normal

– Kan bli vanskelig å si opp Prytz

Styret i Rock City har en vanskelig sak når de vil kvitte seg med daglig leder Åsmund Prytz. Det mener styrespesialist Arne Selvik.

Rock City

Den interne konflikten i Rock City i Namsos fortsetter. Onsdag kveld møtes styret for å diskutere saken.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Arne Selvik

Styrespesialist Arne Selvik mener det er vanskelig for Rock City å si opp Åsmund Prytz på grunn av uenighet om selskapets veivalg.

Foto: NNH

Onsdag kveld møtes styret i Rock City, og konflikten med daglig leder Åsmund Prytz blir diskutert. Torsdag kveld skal formannskapet i Namsos kommune orienteres om saken.

Strategiske veivalg

Siden i sommer har det vært klart at styret ønsker å kvitte seg med Prytz, men han nekter å gå av som daglig leder. Åsmund Prytz har ledet selskapet siden oktober 2012, og har gjennomført en økonomisk snuoperasjon der stygge minustall er snudd til plusstall.

Ingen av partene vil si konkret hva konflikten ligger i, men det er antydet at uenighet om strategiske veivalg for Rock City ligger bak.

– Styret har en vanskelig sak, etter min mening. Det skal sterke grunner til å si opp daglig leder. Det kan man gjøre ved underslag, eller misbruk av alkohol på jobben. Men det å være uenig om strategi er ikke en oppsigelsesgrunn, mener styrespesialist Arne Selvik ved Norges Handelshøgskole i Bergen.

– Ikke uvanlig

Han sier at slike konflikter innenfor kulturinstitusjoner ikke er så uvanlige. Mye på grunn av at det ofte er sterke og steile personligheter involvert.

– Se bare på ansettelsene og avsettelsene av direktører ved Nasjonalmuseet. Folk stoppet jo opp å lage utstillinger, og til slutt måtte både direktør og styre skiftes ut, sier Selvik.

Verken styreleder Gunnar Robert Sellæg eller daglig leder Åsmund Prytz i Rock City vil kommentere saken overfor NRK.

For snart to uker siden møttes partene for å diskutere saken, uten å bli enige. Prytz har fagforeningen sin i ryggen, og de jobber for at han skal få beholde stillingen som daglig leder.

Uttrykte mistillit

Åsmund Prytz

Daglig leder Åsmund Prytz kjemper for å beholde jobben sin.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Rock City eies av Namsos kommune, og under forrige ukes kommunestyremøte var flere politikere urolige for hvordan lederkonflikten vil påvirke selskapet. Frps Stein Tore Wolff uttrykte mistillit til styret i Rock City for håndteringen av saken.

– Dette er vanskelige saker og styrelederen burde ha kommet på banen slik at oppmerksomheten heller ligger på den faglige aktiviteten i stedet for interne prosesser, mener styrespesialist Arne Selvik.