– Vær rask med å varsle lommeboktyverier

Politiet i Nord-Trøndelag melder om flere tyverier av lommebøker de siste dagene. Blir du frastjålet din – er budskapet at du skal varsle politiet sporenstreks.

Tom lommebok

Flere er blitt frastjålet lommebøkene sine den siste tida. Politiet ber folk være raske til å varsle om de blir utsatt for lommetyver.

Foto: Hilde Martine Lindgren/NRK

– Det er helt tydelig at det er tida for å passe på lommeboka ekstra godt, sier operasjonsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Stig Roger Olsen til nrk.no.

I dag fikk politiet blant annet melding om tyveri av fire lommebøker ved Coop Obs i Steinkjer.

– Vi rykket ut, intervjuet de som hadde mistet lommebøkene, så gjennom overvåkingsvideo og lette etter gjerningspersonen i flere timer, men fant ikke kvinnen, sier Olsen.

Tyveri i Namsos samtidig

Samtidig som politiet letter etter lommetyven i Steinkjer kom det melding om tyveri av lommebok fra en person ved et kjøpesenter i Namsos.

– Det er tydelig at det er flere personer som stjeler lommebøker. I Steinkjer leter vi etter en kvinne, men det er tydeligvis ikke den samme som sto bak tyveriet i Namsos, de er flere, sier Olsen.

Viktig varsler straks

Politiet har fått melding om tyverier fra flere steder i Nord-Trøndelag. De vet ikke hvem gjerningspersonene er eller hvor de er.

Derfor er det desto viktigere at folk er raske til å varsle hvis de blir frastjålet noe, mener operasjonslederen.

– Skal vi ha en sjanse til å pågripe noen er det helt avgjørende at folk er raske til å varsle slik at vi kan lete opp gjerningspersonene og pågripe dem. Det gjelder også hvis du blir forsøkt frastjålet noe, sier Olsen.

illustrasjon lommetyv

Mandag var det tyveri av blant annet fire lommebøker ved kjøpesenter i Steinkjer, og ett tyveri i Namsos. Politiet ber folk være på vakt.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Går i bølger

–Er det vanlig med en økning i tyverier av lommebøker på denne tida av året?

– Dette går i bølger, men det ser ut til at lommetyvene nå oppsøker steder der det er trangt og mye folk, det kan ha med julerushet å gjøre, sier Olsen.