NRK Meny
Normal

– Vær forsiktig hjem fra byen i kveld

Den første høststormen feier over trøndelagskysten i kveld. Verst blir det natt til lørdag, ifølge meteorologene.

– Folk som skal på fest må passe litt på. Folk bør ikke gå hjem fra byen, men heller ta drosje eller buss. Stormen er på sitt verste i natt, så folk som ikke har noen spesiell grunn til å gå ut bør holde seg inne, råder Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt.

– Ta inne hagemøblene!

Fredag kveld er det Halten som har mest vind. Der blåser det full storm. Men i løpet av senkvelden vil vinden dreie mer mot vest, og da vil også stormen merkes bedre i innlandet.

– Den første høststormen er alltid ekstra spennende. Folk må ta inn hagemøblene sine og tjore fast trampolinen og båten, sier Fagerlid.

Trær som allerede er skakke etter uværene Ivar og Hilde kan velte, og greiner som fortsatt er tunge av løv kan knekke. I tillegg er det varsla mye nedbør og tordenbyger.

– Det er utrolig vekslende vær. I det ene øyeblikket kan det være stjerneklar himmel og oppholds, mens det ti minutter senere kan komme en skikkelig haglebyge og kraftige vindkast, forteller meteorologen.

Ny storm søndag

Det er foreløpig ikke kommet noe ekstremværvarsel i forbindelse med stormen, så uværet har ikke fått noe navn.

– Den vil sannsynligvis ikke få noe navn. Stormen holder seg mest på kysten, dermed går vi ikke ut med ekstremværvarsel for hele fylket, opplyser Fagerlid.

Allerede søndag kan det bli en ny storm, men nå ser det ut til at denne er litt svakere enn den vi kommer til å oppleve i natt, ifølge meteorologisk institutt.

  • Se værradaren for Midt-Norge her.

Hvordan merkes stormen der du er? Send gjerne bilder av uværet til trondelag@nrk.no eller legg de på Instagram: #nrktrøndelag.