– Underlegne på løpskraft og duellstyrke

For første gang denne sesongen ble Rosenborg slått på løpskraft og duellstyrke, da laget spilte uavgjort borte mot Sogndal i går. Det mener trener Kåre Ingebrigtsen.

Sogndal - Rosenborg

Rosenborg maktet ikke å beseire Sogndal på Fosshaugane søndag kveld. Hjemmelaget fikk en spiller utvist og kampen endte uavgjort.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Rosenborg fikk det tøft på Fosshaugane, og det så lenge ut til at hjemmelaget skulle klare å senke trønderne – helt til Hannu Patronen ble utvist i 1-1-kampen.

– Vi kan ikke regne med å cruise gjennom alle kampene vi spiller, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen i etterkant av poengdelingen i Sogndal.

Han var skuffet, men fattet etter kampen.

– Dette var et veldig steg tilbake. Vi hadde dårlig rytme i laget og de tok oss på løpskraft og duellstyrke, det er det ingen som har gjort tidligere i år, sier Ingebrigtsen, som varsler at Rosenborg kommer sterkt tilbake.

Kåre

Kåre Ingebrigtsen var skuffet over eget lag, men roste samtidig Sogndal som ga alt i duellene. her avbildet under cup-kampen mot Byåsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tross god fremgang i det siste, ble det altså med ett poeng. Ingebrigtsen mener laget hans møtte såpass god motstand at det ble vanskelig å ta med alle tre poengene til Trondheim.

– De kom ut og gjorde det vanskelig for oss. De takla alt som rørte seg, og traff bra i dag. Vi trøbla, men møtte et godt fotballag, sier RBK-treneren.

Godt Sogndal-lag

Etter kampen var Rosenborgtreneren mest opptatt av å rose Sogndal for en god kamp. Selv mener han sitt eget lag rett og slett hadde en dårlig dag.

– Sogndal var klart bedre enn oss i første omgang. Utover i andre omgang er vi det klart beste laget. Alt i alt greit med uavgjort, seier han.

– Du gjorde tidlig bytte?

– Ja, det funkar jo ikkje utpå der. Så jeg ville bli mer direkte i andreomgang. Da fikk vi luka bort en del.

– Kor avgjerande var utvisinga for at de klarte å utlikne?

– På slutten trur eg det hadde blitt brukbart press mot Sogndal uansett, mener Ingebrigtsen.

Hannu Patronen som ble utvist, mener Rosenborg kan takke han for at de i det hele tatt fikk med seg noe fra Fosshaugane.

– Rosenborg hadde ingenting før det røde kortet mitt. Men det er tøft å spille ti mann mot elleve. Dei hadde flaks at jeg var dum i dag, sa den finske forsvarskjempen etter kampen.

Hannu Patronen si takling

Hannu Patronen taklet på seg et rødt kort i det 69. minutt.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..