NRK Meny
Normal

– Uheldig at én gutt skal ødelegge for så mange

Driveren av Frimurerlosjen i Trondheim frykter festbråk skal stoppe rusfrie fester for ungdom under 18 år.

Frimurerlosjen i Trondheim

Bråket oppsto utenfor kaféhjørnet i Frimurerlosjen like før klokka 02 natt til fredag.

Foto: Tor Beisvåg

Torsdag kveld rykket politiet ut med fire patruljer for å bryte opp en ungdomsfest som var ute av kontroll i første etasje i Frimurerlosjen. En 16 år gammel skoleelev hadde slått seg vrang, og ble innbrakt av politiet.

– 16-åringen satte seg kraftig til motverge og skal ha kommet med trusler mot en polititjenestemann. Gutten var utagerende også da han var hos oss på politihuset, sier krimvaktleder Bård Jacobsen.

Han ble hentet av sin mor i løpet av natten, og vil bli anmeldt for sin oppførsel.


Vaktene mistet kontrollen

16-åringen var en av 300 elever fra Charlottenlund videregående skole som deltok på en forsinket Halloweenfest i Frimurerlosjen. Vaktene ba om bistand fra politiet da flere ungdommer ikke fikk slippe inn rett før klokka 02 natt til fredag.

Odin Johansen, som leder utleievirksomheten i Frimurerlosjen, sier 16-åringen satte seg til motverge da han ble bortvist av vaktene på arrangementet.

– Vaktene måtte legge han i bakken fordi han ble krakilsk.

– Hva er din kommentar til at politiet sier det virket som om det var for få vakter på jobb?

– I utgangspunktet bistår vi leietakerne med anbefalinger med krav til vakthold. Som minimumsregel sier vi at de bør ha én vakt per hundre gjester, pluss én ekstra vakt.

På festen torsdag var vaktene leid inn av vaktselskapet Alfa Security.

Beruset på rusfri fest

Ifølge Johansen var dette en fest for alle tre årstrinn på Charlottenlund. Det betyr at elever ned til 15 år var til stede. Odin Johansen understreker at det ikke ble servert alkohol inne i lokalene.

– Når vi rydder opp etter en kveld finner vi ofte flasker i nærheten av inngangspartiet. På slike skolefester vil alltid en del av ungdommen være synlig beruset fordi de drikker før de går inn. Og noen prøver å ta med seg alkohol inn på festen.

Odin Johansen har hatt møter med politiet for å få råd om hvor beruset man kan være før man blir bortvist fra lokalene.

Få tilbud til ungdom under 18 år

Ifølge Odin Johansen ønsker Frimurerlosjen å kunne tilby selskapslokaler også til ungdom under 18 år.

– Frimurerlosjen trenger ikke å gjøre dette av økonomiske grunner. Men eierne våre vil at det skal være mulig å la ungdom arrangere fester mens det er voksne som passer på. Dersom vi innfører aldersgrense på alle arrangementer i huset betyr det bare at ungdommen søker til andre steder hvor det ikke er noen voksne til stede.

– Hittil i år har vi hatt 200 arrangementer hvor det ikke har vært problemer med vold. Det ville vært synd om denne enkelthendelsen skal ødelegge for mange andre.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.