– Tung tid etter barnedødsfall

Politiet har ennå ikke bestemt om det blir tatt ut tiltale mot foreldrene som er sikta for å ha forårsaket at deres ett år gamle sønn døde. – I dag er det ikke grunnlag for å ta ut tiltale, sier moras forsvarer.

Gutt død Vanvikan

En ett år gammel gutt ble funnet død 27.november i fjor. Mora er siktet i saken, men advokaten hennes mener det ikke er grunnlag for å ta ut tiltale.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tore Angen

Mora er siktet etter barnedødsfallet i Vanvikan. Forsvarer Tore Angen mener det ikke er grunn for å ta ut tiltale slik saken står i dag.

Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen / NRK

– Ventetida er en stor belastning for mor som jeg har kontakt med, sier moras forsvarer Tore Angen.

Gutten ble funnet død i Vanvikan 27. november i fjor. Da foreldrene kom heim etter et par timer fant de gutten død i senga.

– For mora har det vært ei tung tid. Hun har mistet gutten sin, og blir samtidig beskyldt for å ha noe med dødsfallet å gjøre. Det har gjort denne tida ekstra vanskelig, sier moras forsvarer Tore Angen.

Etterforsker bredt

Lensmann Gunnar Solli sier politiet ennå ikke har avgjort om de skal ta ut tiltale mot foreldrene.

– Vi må bli ferdig med etterforskninga. Politiet etterforsker veldig bredt i denne saken, og har avhørt mange vitner. Vi driver fortsatt taktisk og teknisk etterforskning. Dette tar tid, også undersøkelsen av ei datamaskin og obduksjonsrapporten som skal komme fra St. Olavs Hospital, sier Solli til NRK.

Den forløpige obduksjonsrapporten viser at barnet ikke hadde noen ytre skader.

– Ikke grunnlag for tiltale

Moras forsvarer, Tore Angen, mener det ikke er grunnlag for å ta ut tiltale nå.

– Jeg har forstått på politiet at de venter på de siste resultatene av obduksjonen før de tar stilling til tiltale. Slik som jeg ser det i dag er det ikke grunnlag for å ta ut tiltale mot noen av foreldrene, sier Angen.

Obduksjonen av gutten ble gjort samme kveld som han ble funnet. Etter det NRK kjenner til er det analysene som tar tid.

– Hva tror foreldrene har skjedd?

De har ingen formening om hvorfor eller hva som var årsaken til at gutten deres døde, sier Angen.