NRK Meny
Normal

– Tror på uavgjort

De kniver om å ligge øverst på tabellen. Førstkommende søndag møtes Rosenborg og Strømsgodset til oppgjør på «Gamle Gress».

RBK mot Sogndal

John Chibuike i duell mot Hannu Patronen på Lerkendal søndag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Strømsgodset fikk lede tabellen i omtrent en halvtime på søndag, før Rosenborg slo Sogndal 2–0 og dermed tok tronen tilbake. Leder for Rosenborgs supporterklubb «Kjernen», Kenneth Kjelsnes, er likevel ikke helt overbevist etter gårsdagens kamp.

– Kampen bekreftet utfordringen Rosenborg har når det kommer til å spille mot etablert forsvar, sier Kjelsnes.

En jobb å gjøre

Kenneth Kjelsnes

Leder for Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

Å spille mot etablert forsvar er ifølge Kjelsnes en av de større utfordringene i fotball generelt, og det ikke finnes noen enkel oppskrift på å knekke koden. Likevel mener han det er her Rosenborg har en jobb å gjøre.

– Mot Sogndal var det til tider ekstremt etablert, med 5-4-1. Vi trives bedre mot lag som vil noe fremover og tør å utfordre, mener han.

Kjelsnes trekker frem kampen mot Brann som eksempel, hvor Rosenborg vant 4–1. «Kjernen»-lederen tror Rosenborg har mye å hente på å jobbe med spillesystemer, men legger ikke skjul på at slike ting tar tid.

– Rosenborg må jobbe med å skape flere bevegelser i laget slik at man ikke bare har ett alternativ, spillerne må finne hverandre, understreker han.

Møter utfordrer

Rosenborg møter tabellutfordrer Strømsgodset i neste kamp, men Kjelsnes vil ikke gå så langt som å kalle det en seriefinale på bortebane.

– Det er mange kamper etter denne, understreker han.

Han er likevel klar på at det vil bli stor forskjell på seier eller tap i den kampen.

– Mot Godset blir det en typisk 6 poengkamp. Om vi ender 5 poeng foran eller 1 poeng bak vil ha mye å si fremover nå, sier Kjelsnes.

Nesten uslåelig på hjemmebane

Karl-Petter Løken

Ekspertkommentator og tidligere Rosenborg-spiller Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

Ekspertkommentator og tidligere Rosenborg-spiller Karl-Petter Løken tror kampen på Marienlyst kan avgjøre serien. Om den går i Rosenborgs favør vel å merke.

– Personlig har jeg mer tro på uavgjort, dette er to jevne lag, sier Løken.

Det begynner å bli lenge siden Strømsgodset har tapt på «Gamle Gress», og Løken mener Rosenborg må forberede seg på annerledes motstand på søndag. Strømsgodset er ikke redd for å starte med trykk, skal vi tro eksperten.

– Godset angriper massivt, og er nesten uslåelige på hjemmebane. De har en strategi som de sjelden fraviker. Rosenborg må forberede seg på at Godset kommer til å ha ballen en del, sier Løken.

Er mulig

På tross av at Strømsgodset er kampklare og viljesterke på hjemmebane, er Løken klar på at det ikke er umulig med seier.

– Er det en kamp Godset kan tape i år, så er det denne, sier han.

At RBK nå ligger 2 poeng foran Godset før start, tror Løken er positivt. Dette vil være med på å stresse Strømsgodset.

– Uavgjort på bortebane for RBK er bra, slik er det ikke for Godset. Likevel, ender det uavgjort er det fortsatt helt åpent hvem som stikker av med tabellseieren til slutt, avslutter han.