NRK Meny
Normal

– Tror dette har styrket samholdet

Primahus mener de har fått godt utbytte av å sitte askefast på Island.

Gabriel Johan Bjørseth

Gabriel Johan Bjørseth og de 160 andre i firmaet Primahus er tilbake i Norge etter å ha vært askefast siden helga.

Foto: primahus.no/Jon Gustafsson/Helicopter.is

– Det var sjeldent godt å sette føttene på trøndersk jord, det må jeg si. Det var litt ekstra spesielt, sier Gabriel Johan Bjørseth.

Sammen med resten av de 160 personene i Stjørdal-firmaet landet Primahus-sjefen på Værnes klokka 03.30 i natt, etter å ha vært askefast på Island siden helga.

Vulkanen Grimsvötn skapte trøbbel for firmaturen da den lammet flytrafikken ut fra Reykjavik etter utbruddet sitt på lørdag.

I stedet for å komme hjem til entreprenøroppdragene i Norge måtte firmaet derfor ufrivillig bli værende på Island.

– Det er en opplevelse vi kommer til å huske på lenge, forteller Bjørseth.

Venter mye overtid fremover

Da lufttrafikken ble åpnet fra øya i går kveld fikk firmaet plass på et chartret fly hjem til Norge.

I reisefølget var det flere som skal arrangere konfirmasjon, og én person som skal rekke sitt eget bryllup til helga.

– De er veldig letta. Det var en god del forberedelser som var satt av til denne siste uka, så det var nok veldig bra at de kom seg hjem nå, sier Primahus-sjefen.

Ansatte som er for sliten og trøtt etter den sene flyturen har fått lov til å sove i dag, men tiden fremover kommer til å bli hetisk for firmaet som har gått glipp av flere viktige arbeidsdager.

– Vi tapte fort et par dager ekstra, men det går an å skjøte på med litt overtid og jobbe litt ekstra fremover for å ta det igjen. Når det ikke ble mer enn dette, så er det ikke noe problem, mener Bjørseth.

– Fikk en effekt å bli forlatt på en øde øy

Han forteller at stemningen blant de som var med på turen er god, og at ingen er sure for at de måtte forlenge Island-oppholdet med noen dager.

Bjørseth mener rett og slett at firmaet har kommet styrket ut av å sitte askefast på Island.

– Det har kommet veldig mye positivt ut av turen. Det ble nok en ekstra effekt av at vi ble litt forlatt på en øde øy, for å si det slik. Man prater jo litt mer sammen, så jeg tror nok at det har styrket samholdet ytterligere.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.