– Trist at talentene forsvinner

Rosenborg har de siste dagene akseptert bud på både Markus Henriksen og Mushaga Bakenga. Supporterklubben er irritert.

Markus Henriksen

Markus Henriksen kan være på vei bort fra Rosenborg.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Det er trist at vi allerede kan miste unge og lovende talenter. Jeg er redd for at dette kan få betydning for våre muligheter til å hevde oss både hjemme og ute, sier Kenneth Kjelsnes, talsmann for supporterklubben Kjernen. Han irriterer seg over at talentene forsvinner, før de får utviklet seg i klubben.

Kenneth Kjelsnes

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes er irritert.

Foto: Tone Iversen / NRK

Henriksen var på plass i Brugge for å gjennomgå medisinske tester lørdag. Klubbene skal da ha vært enige om en overgang.

Til slutt valgte imidlertid Henriksen å takke nei til tilbudet og heller spille videre i RBK.

Skal redde RBKs økonomi

Mushaga Bakenga ble solgt til Club Brugge lørdag.

Overgangssummen for Henriksen skulle vært verdt rundt 20 millioner kroner, og summen for Bakenga skal være 16–20 millioner kroner. Dette er penger Rosenborg sårt trenger for å dekke de røde tallene i regnskapet.

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga er solgt til Club Brugge.

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Talsmann irritert

Rosenborg har gått med solide underskudd de siste årene. Kjelsnes mener klubben har satt seg i en situasjon hvor de må selge.

– Dårlig økonomistyring gjør at man må selge. Jeg skulle helst sett at Rosenborg var i en slik situasjon at man kunne ha sagt nei til noen av tilbudene, for å ha et sterkere lag.

Supporterklubben forventer å se nye ansikt på banen, dersom spillere skulle forsvinne.

– Rosenborg er nå nødt til hive seg rundt for å få på plass erstatninger. Man må bruke en del av pengene man tjener på spillersalget til å få inn nye ansikter. Hvis ikke kommer klubben i den samme situasjonen som vårsesongen i fjor, der stallen var alt for tynn og for mye ansvar ble lagt på unge skuldre, avslutter Kjelsnes.