NRK Meny
Normal

– Støtten fra RBK-kapteinen betyr alt

Da livet så som mørkest ut for Michael Ringbu fikk han uventet støtte fra Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen.

Takker Tore Reginiussen

OPPMUNTRING: RBK-kaptein Tore Reginiussen synes det var trist å lese om hvordan Michael hadde det, og sendte støtteerklæring til 21-åringen på Facebook.

Foto: Scanpix/privat/montasje NRK

– Det var en surrealistisk opplevelse. Det at han tok seg tid til å svare meg er helt utrolig. Det at han viser sin støtte på denne måten betyr alt for meg, sier altaværingen Michael Ringbu til NRK.

Der var ifinnmark.no som i går omtalte det sterke innlegget 21-åringen postet på Facebook-siden sin forrige helg. Her beskriver Michael hvordan han opplever hverdagen sin som mobbeoffer.

«Vær jævla kveld di siste 5 årene har æ skreket meg i søvn. Æ tenker hver kveld: koffer ser æ sånn hær ut? Koffer er ikke æ som han dær som har masse venner? Sånn tenker æ hver kveld.. æ eie ikke sjøltillit pga det folk har sagt om meg.. Æ vil ha et normalt liv, være med venner, føle meg akseptert, men æ føler det slik at æ aldri vil oppleve det nu.»

Gjør fryktelig vondt

Innlegget har berørt mange, og er mye delt på sosiale medier. I innlegget skriver Michael at han flere ganger har hatt lyst til å dø.

«Æ ligg på bunnen og vil oppover.. men det føles så vanskelig.. æ vet ikke ka æ skal gjøre.. for æ e helt utslitt nu.. Mange ganger har æ tenkt at det beste hadde vært om æ aldri var født.. så æ klare nesten ikke å kjempe mer..»

– Mobbingen startet da jeg begynte på skolen. Jeg ble kalt kanin-Michael fordi jeg hadde overbitt. Jeg ble dyttet, kastet stein på og folk unngikk meg i friminuttene. Jeg ble isolert og hadde det ikke bra, forklarer Michael.

Hjelper andre

Mobbingen og trakasseringen har avtatt noe, men fortsatt opplever 21-åringen situasjoner som gjør ham opprørt.

Det følelsesladede innlegget vitner om en gutt som har fått nok.

– Jeg valgte å få all frustrasjon og sinne over på papiret i stedet for å skade meg selv. Ut fra alle meldingene jeg har fått, skjønner jeg at det har hjulpet flere som har det vanskelig, sier Michael.

Svar fra fotballhelten

Støtteerklæringene kommer fra både kjente og ukjente. Han setter pris på hver og en, men aller mest varmer kommentaren fra sambygding og RBK'er Tore Reginiussen.

Støtte på FB
Foto: Skjermdump

Michael er ihuga rosenborgfan, og fulgte laget tett sammen med supporterklubben Kjernen da han for to år siden bodde i Trondheim.

Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen ville muntre opp 21-åringen og er glad for å kunne være til hjelp.

– Jeg hørte at han var stor RBK-supporter, og tenkte det kunne være en fin oppmuntring for en som har det tungt. Jeg ville at han skulle føle at det var noen som brydde seg, sier Reginiussen til ifinnmark.no.

Rosenborg-kapteinen har sørget for at gutta har signert en kampdrakt som allerede er på vei i posten.

– Det var det minste vi kunne gjøre. Dette er en sterk og gripende historie om en gutt som har opplevd mye vondt gjennom mange år. Som fotballspiller er man et forbilde for mange, og forhåpentligvis kan det hjelpe å gi oppmerksomhet når sånt skjer, sier kapteinen til NRK.

Håper folk tenker seg om

Michael er også lovet kampbilletter og et møte med gutta ved neste Trondheimstur. Han kan ikke få takket sitt store idol nok.

– Han viser at han har et stort hjerte. Nå håper jeg andre følger etter og tenker seg om før de gjør livet vanskelig for andre, sier Michael.