NRK Meny
Normal

– Steaua er sjanseløse mot RBK

NRKs fotballekspert mener at Steaua Bucuresti ikke har mulighet til å ta igjen Rosenborgs 3–0 ledelse i kveldens avgjørende returoppgjør på Lerkendal.

Kåre Ingebrigtsen

OPTIMISTISK: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier laget kommer til å score mål mot Steaua Bucuresti i kveldens kampen for å ta seg videre til Europaligaen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er optimistisk før kveldens kamp mot Steaua Bucuresti.

Han tror laget vil score mål.

– Selvfølgelig. Det handler om å angripe med hodet på rett plass. Det skal være balanse i laget og vi kommer til å score mål. Det vet vi, sier Ingebrigtsen.

Karl-Petter Løken

HAR TRO PÅ RBK: NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, tror Steaua ikke vil ta igjen RBKs solide 3–0 ledelse fra forrige kamp.

Foto: NRK

Går videre

Også NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, tror at RBK vil ta seg videre til Europaligaen.

– Steaua Bucuresti har minimal mulighet til å ta igjen 3–0 ledelsen. RBK var heldig i denne kampen og har hatt flyt i en lang periode. Jeg tror sikkert de vil score ett mål. Dette kommer de aldri i verden til å gi fra seg. Steaua er sjanseløs, slår Karl Petter Løken fast.

Mike Jensen jubler

JUBLET: Rosenborg-spillere jubler over seier mot Steaua Bucuresti i Romania for ei uke siden.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Blir tøft for Steaua

Rosenborg-spiller Pål André Helland er også selvsikker foran kveldens kamp, og tror på nye RBK-mål.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal score. Da må Steaua score fire og da blir det tøft for dem, sier Helland.

Vil innkassere 23 millioner

Rosenborg vil innkassere 23 millioner kroner i premiepenger bare for å ta del i gruppespillet i Europaligaen om laget vinner.

– Vi tenker ikke kroner og øre. Det handler om å få erfaring. Så kan det for alle trøndere bli fine høstkvelder og en forsmak på at vi en gang i framtida kan få høre Champions League hymnen. Vi må begynne er sted og det er artig med Euopaliga, sier Ingebrigsten.

– Vi er veldig giret, nesten ingen av oss har opplevd Europaligaspill. Men alle er jo vokst opp med at RBK spilte i Europa. Vi har drømt om dette lenge og den muligheten skal vi ta, sier Helland.

Klubbeieren lover 50.000 euro i bonus til Steaua-spillerne om de tar seg til Europaligaen