NRK Meny
Normal

– Statistikken viser at vi vinner i kveld

Rosenborg har vunnet åtte av ti kamper mot Tromsø på Lerkendal.

John Chibuike

Rosenborg spilte uavgjort 2-2 mot Aalesund forrige runde. Her jubler John Chibuike etter å ha utlignet for Rosenborg i det 72. minutt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes håper på ny seier i kveldens oppgjør mot nordlendingene.

– De siste ti årene har vi spilt uavgjort og tapt for Tromsø på Lerkendal bare én gang. De andre åtte kampene har vi vunnet, sier Kjelsnes.

I kveld møtes Rosenborg og Tromsø på Lerkendal i Eliteseriens åttende runde. Sist lagene møttes i serien ble det 1-1 på Alfheim stadion.

– Vi får håpe at den gode statistikken holder seg, men Tromsø er en tøff motstander og vi tar ikke noe for gitt i kveld.

– Sliter mot lavtliggende lag

Rosenborg har ikke vunnet på fire seriekamper og ligger for øyeblikket på femte plass med elleve poeng. Tromsø har ti poeng og ligger på syvende plass.

Les også: Rosenborg-jubel for ett poeng

Kjelsnes mener det er tydelig hva Rosenborg er nødt til å bli bedre på.

– Vi har slitt mot lag som legger seg lavt, og Rosenborg er nødt til å komme til den erkjennelsen at de fleste lag gjør det mot dem, i alle fall på hjemmebane. Vi må få i gang de bevegelsene som må til for at man maler i stykker slike lag, og det har vi ikke foreløpig, sier Kjelsnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen, mener Rosenborg har noe å jobbe med fremover.

Foto: Tone Iversen / NRK

– Positiv utvikling

Kjernen-talsmannen mener det var forbedring i forrige seriekamp mot Aalesund, spesielt i andreomgang etter at John Chibuike og Ole Kristian Selnæs ble byttet inn.

– Man ser positive utviklingstrekk i laget og de grepene som ble tatt fungerte godt.

Det er meldt strålende vær og temperaturer opp mot 20 varmegrader i Trondheim i dag. Kjelsnes håper mange tar turen til Lerkendal for å støtte «Troillongan».

– Det er godt og varmt på tribunen når sola er fremme, så får vi bare håpe at både spillet og sola også varmer, ler Kjelsnes.

Ifølge rbk.no får alle som har med seg et RBK-skjerf på kampen 50 kroner i avslag på billetter.