– Spilte så lenge «bruket» holdt

En skadeplaget Pål-André Helland holdt ikke hele kampen mot Odd, men satser på en skadefri høst.

Helland

Pål-André Helland kom tilbake fra skade med mål mot Odd.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Blødningen i lysken min hadde falt ned og pressa på isjiasnerva, så jeg måtte jeg bite denne sammen og spille så lenge «bruket» holdt, og det holdt i litt over seksti minutter, sier Helland til NRK.

–«Bruket»?

– Ja, jeg er et bruk, det er så mye rart som ikke stemmer. Jeg må ta et møte på kammerset med mine indre demoner, og få orden på bruket, fleiper Helland.

Etter noen uker på sidelinja fikk Helland endelig spille fra start da Rosenborg møtte Odd. Helland forteller at det var deilig å være tilbake.

– Det var steingodt, det er artig å spille fotballkamper. Det var litt vondt i dag, det må jeg si, men det tenkte jeg ikke så mye på.

Håper på skadefri høst

Helland har slitt med skader under vårsesongen, men håper nå han kan forbli skadefri ut sesongen

– Jeg har, bank i bordet, aldri vært skada på høsten. Nå er vi ferdig med vårsesongen, og da er det bare fryd og gammen, sier Helland.

– Blitt en målgeit

Han lot seg ikke be to ganger da han først fikk starte en kamp igjen, og noterte seg for sitt tiende mål i Eliteserien på like mange kamper.

– Jeg har blitt en liten målgeit, det er rart med det. Men du blir god på det du øver på, og jeg øver mye på å avslutte. Jeg jobber mentalt, analyserer kamper og finner rommet jeg må angripe for å få ballen. Så får jeg det i ny og ne, og da er jeg brukbar til å avslutte, konkluderer Helland.