NRK Meny
Normal

– Spiller med større selvtillit

Den tidligere Rosenborg-spilleren Bent Skammelsrud mener klubben er tilbake på vinnersporet etter 3-2-seieren over Vålerenga. – Laget spiller med større selvtillit enn på lenge, mener han.

Trondheim 20141019.Eliteserien fotball 2014. RBK-Vålerenga. Man of the match Pål André Helland(midten) og RBK gutter jubler etter 3-2 over Vålerenga i eliteseriekampen mellom Rosenborg og VIF på Lerkendal.Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg kunne juble etter snuoperasjonen mot Vålerenga søndag kveld.

Bent Skammelsrud

Den gamle midtbanekjempen Bent Skammelsrud mener Rosenborg har funnet høstformen.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

Vålerenga scoret på sine to første sjanser på Lerkendal søndag kveld og ledet plutselig 2–0 etter en brukbar Rosenborg-åpning. Men RBK ristet fort av seg sjokket.

– Veldig sterkt

– Det var sterkt og veldig artig å se hvordan laget klarte å slå tilbake og vinne med 3–2 til slutt. Det må ha vært en veldig god opplevelse for spillerne. Nå blir det ganske sikkert medalje, og kanskje også sølv, tror Skammelsrud.

Under Kåre Ingebrigtsens og Erik Hoftuns ledelse har Rosenborg kommet sterkt utover høstsesongen. Spesielt hjemme på Lerkendal.

– De siste årene har jeg følt at motstanderne har kommet hit med god tro på poeng, men nå er Lerkendal i ferd med å bli et fort for Rosenborg igjen. Det vil bety mye for laget. Laget er blitt veldig gode til å snu kamper, og det gir positiv energi inn i laget. Er du vant til å vinne, frykter du ikke å ligge under og du tør å komme tilbake. Er du vant til å tape, er det mye tyngre å komme tilbake, mener Bent Skammelsrud.

– Gå ut i hundre

Han sammenligner litt med det gamle storlaget Rosenborg hadde på 1990-tallet.

– Nils Arne Eggen sa alltid til oss at vi skulle gå ut i hundre og scoret det første målet. Sånn føler jeg det er litt i dag også. Jeg liker veldig godt den offensive tankegangen. Laget står høyt i banen og presser motstanderne. Det krever god kondisjon, og der mener jeg RBK er blitt bedre, mener han.

Nå blir det etter all sannsynlighet mulighet for spill i Europaligaen neste høst. Det betyr mye for spillerne.

– Å få spille i Europa er alltid viktig, og for meg var det alltid den største gulrota. da har du noe å se fram til mot neste sesong. I tillegg betyr det også veldig mye for klubben rent økonomisk, mener Skammelsrud.

– God søknad

Rosenborg-trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har kontrakt ut denne sesongen. Hvem som blir trener neste år er ennå ikke klart.

– Men så lenge de fortsetter å vinne kamper, legger de jo inn en god søknad om å få fortsette. Mye er blitt bra, så får vi se hva ledelsen velger å gjøre, mener Skammelsrud.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal