NRK Meny
Normal

– Søreide opplever god Ørland-dialog

Både Forsvaret og det sivile liv fikk skryt av forsvarsministeren da hun besøkte Ørlandet i dag.

Forsvarsministeren

Forsvarsministeren var meget fornøyd da hun i dag besøkte Ørland hovedflystasjon.

Foto: NRK

I løpet av 2016 skal Ørlandet ha tatt over begge F-16 styrkene fra Bodø. Ine Marie Eriksen Søreide ser lyst på framdrifta.

– Jeg opplever en god dialog mellom flystasjonen, Forsvarsbygg, lokalbefolkningen og de lokale politikerne, og det er jeg veldig glad for å se. Det er stor entusiasme, sier Søreide.

SE MIDTNYTT-REPORTASJE FRA BESØKET HER
(Artikkelen fortsetter under):

Både Forsvaret og det sivile liv fikk skryt av forsvarsministeren da hun besøkte Ørlandet i dag. I løpet av 2016 skal Ørlandet ha tatt over begge F-16 styrkene fra Bodø. Ministeren ser lyst på framdrifta.

Jeg opplever en god dialog , sa Ine Marie Eriksen Søreide da hun besøkte Ørland.

Må ha mer flytid

For å fly framtidas F-35 trenger norske piloter mer trening med F-16, enn hva de har i dag. For å lokke flyvere fra Bodø til Norges nye kampflybase på Ørland opprettes det ei ny pendlerrute fra 1. august.

– Flyverne trenger mye flytid, og vi trenger stor produksjonskapasitet på teknisk side. Vi er helt avhengig av å jobbe tett sammen med Bodø for å få god produksjon, sier stasjonssjef ved Ørland hovedflystasjon, Aage Lyder Longva.

En krevende prosess

Ministeren levner ingen tvil om at Stortingsvedtakene om å ha Ørland som nasjonal kamflybase står ved lag. Likevel mener hun at ingenting vil påvirke Ørland.

– Vi har en veldig stor omstilling i Luftforsvaret på gang nå, både med flytting av ledelseselementer og opprettelser og nedleggelser av baser. Det er en veldig krevende prosess, og vi følger med på om vi gjør ting i riktig rekkefølge og tempo, sier Søreide.

I 2014 vil det komme rundt 75 nye ansatte til flybasen, før 2015 blir året hvor anleggsvirksomhet tar til for fullt.