NRK Meny
Normal

– Snakker man om gull, så mister man fokus

Det å ta seieren på forskudd fire kamper før sesongen er over, gagner ingen, mener tidligere RBK-spiller, Christer Basma.

Helland

Reginiussen, Helland og Selnæs i jubelscener etter RBK-scoring.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Christer Basma

Christer Basma skryter av både RBK og trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Julie Haugen Egge/NRK
Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen vil ennå ikke snakke om seriegull, selv om RBK har stø kurs mot seier i årets eliteserie i fotball.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg leder eliteserien med åtte poeng foran serietoer Stabæk når det gjenstår fire kamper i årets runde.

Christer Basma, som har erfaring fra RBKs storhetstid, synes det er godt å se at gamlelaget er tilbake i god, gammel stil.

– Man har fokus på hver kamp, og man ser at de gleder seg til høsten og til fotballkamper. De tar ingenting på forskudd og champagneflaska ligger ikke på kjøling ennå, sier han til NRK dagen etter at RBK igjen overbeviste med 4-målsseier over Start.

Nyter godt av høstferie

RBK-gutta får nå en velfortjent høstferie fra serien, men flere av spillerne skal være med på landslagskamper og EM-kvalifisering.

– Dette er positivt for laget – nå får flere av spillerne hvilt seg og i tillegg får de jobbet hardt med det de har behov for, sier Basma.

Kåre Ingebrigtsen har flere ganger uttalt at han ennå ikke er sikker på at gullet havner i Trondheim i år. Christer Basma skjønner at dette er litt vanskelig for folk å ta seriøst, men at det er en grunn til en slik tankegang.

– Det er litt lett å miste fokus dersom man allerede tror man har tatt seieren. Det er så små marginer og så lite som skal til. Har du ikke hodet med deg, så taper du, sier den tidligere Rosenborg-spilleren til NRK.

– Jakter fremgang

Basma er meget fornøyd med trøndernes prestasjon mot Start søndag kveld.

– De jakter hele tiden fremgang, og det gleder meg. Det handler ikke bare om poengene, men de ønsker å score mål. Dette tror jeg vil lønne seg med tanke på framtida, sier han.

Han fremhever Ingebrigtsens fokus på detaljer.

– Han pirker på spillerne, og dette gir resultater. Vi ser jo hvordan både Selnæs og Svensson skinner på banen, sier Basma.