Ikke i tvil om at denne kuttet kattelabbene

Saken om katten «Mittens», som ble funnet med avkappede labber, vakte nasjonal oppsikt som et eksempel på grotesk dyremishandling. Bonden som tresket korn ti meter fra huset er ikke i tvil om katten fikk labbene kuttet av i skurtreskeren.

Katten Mittens

En bonde og en nabo av familien som fant katten sin med to avkuttede labber, er sikre på at skurtreskeren er årsaken.

Foto: Montasje / NRK

Søndag kveld fant Marita Martinsen og samboeren katten «Mittens» hardt skadet under verandatrappa.

Katten Mittens

Katten «Mittens» er sendt til obduksjon.

Foto: Privat
Treskemaskin

Bonden og naboen mener saken må roes ned, og mener skurtreskeren kuttet kattens labber.

Foto: Privat

Etter en nærmere kikk så de at begge forlabbene hans var skåret av.

Saken har fått stor oppmerksomhet i nasjonale medier og har skapt engasjement på sosiale medier. Katten måtte avlives og ble hentet av politiet og sendt til obduksjon.

I tillegg har Dyrevernalliansen utlovet dusør på 5000 kroner for tips som kan føre til oppklaring av det som kan være grov dyremishandling av katten «Mittens».

Bonde: – Ikke mishandling

NRK har onsdag vært i kontakt med en bonde som sier han tresket korn søndag formiddag, bare ti meter fra huset hvor katten bodde.

– Jeg leier en liten jordbit som ligger rett ved huset. Søndag tresket jeg korn der, sier bonden, som vil være anonym.

Han sier at det uten tvil er skurtreskeren som er årsaken til at katten mistet to av labbene sine.

– Katten har en pels som er veldig lik fargen på kornet. Det er helt umulig å se katten. Den har sikkert ligget helt stille og hoppet opp når jeg nærmet meg. Uten tvil tror jeg at det er det som har skjedd.

– Dette skjer ofte

Bonden kutter kornet 10–15 cm over bakken. Han sier han flere ganger har opplevd at dyr har blitt skadet av de skarpe knivbladene på maskinen.

– Det er sånn som skjer. For eksempel med rådyrkalver som ligger helt i ro. Jeg opplevde det også da jeg var guttunge. Da hoppet en katt rett opp på slåmaskinen og løp av sted. Vi fant den senere. Katten hadde mistet en labb, sier han.

Han sier dette er slikt som kan skje, og noe som vil skje igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Kommentarer på Dyrevernalliansens Facebook-side

Dyrevernalliansen la ut et innlegg om hendelsen på Facebook. 1.141 personer har delt innlegget, og her er noen av kommentarene.

Foto: Printscreen / Facebook

– Irriterer meg at folk tror det verste

En nabo av familien som eide katten tok kontakt med bonden og fotograferte skurtreskeren.

– Det irriterer meg når man alltid tenker det verst tenkelige. Man bør tenke seg om før man går ut i sosiale medier. Naboene blir jo mistenkeliggjort, sier naboen som heller ikke vil gå ut med navnet sitt.

Også han mener at det måtte ha vært vanskelig å kutte av labbene på en katt uten at folk som satt ute i godværet oppdaget det.

– Dette har nok en helt naturlig forklaring. Det er dårlig av politiet og si at det er påført skade. Det er påført skade, men av en skurtresker.

Håper det var et uhell

Marita Martinsen, som eide katten, sier til NRK at hun ikke tenkte at en treskemaskin kunne ha skadet katten da hun la ut innlegget sitt på Facebook.

– Da ville vel katten blitt mer skadet, men jeg ser jo nå at det kan være årsaken. Jeg håper det, sier hun.

Hun venter nå på svar fra obduksjonen.