- Skaper det gode liv på bygda

Over 800 ungdommer fra hele landet er samlet på Landsstevnet til Norges Bygdeungdomslag. – Vi er med på å skape det gode livet på bygda, men ønsker flere lokallag, sier leder Gunn Jorunn Sørum.

Landsstevne Inderøy 2013.

Tid for avslapning også for medlemmer i Norges Bygdeungdomslag på Landsstevnet på Inderøy.

Foto: Norges Bygdeungdomslag

Det er ingen tvil om at stemningen er god blant de mange hundre ungdommene som er på Landsstevnet på Inderøy i helga. Her er det dans og moro, konkurranser og politisk debatt.

Lørdag kom også olje-og energiminister Ola Borten Moe på besøk. Han og de andre politikerne fikk etter debatten hver sin høygaffel, med beskjed om å ta et tak for ungdom i bygdene.

Ønsker flere medlemmer

Norges Bygdeungdomlag har 6000 medlemmer og 82 lokallag i Norge.

– De mange aktivitetene i lokallagene gjør det enda bedre for ungdom å bo i distriktene, sier lederen i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum.

Norges Bygdeungdomslag har hatt en jevn økning i antall medlemmer de 10 siste åra. Ikke siden 1995 har det vært så mange medlemmer som nå.

Men fortsatt er det kommuner i Norge som ikke har noe lokallag. Det ønsker lederen å gjøre noe med.

– Vi ønsker at enda flere lokallag startes, og jobber for å få dette til, sier Gunn Jorunn Sørum til NRK.

Knallstemning

Lokallagene til Norges Bygdeungdomslag bidrar til aktivitet for ungdom i distriktene, og de sitter ikke og venter på at noe skal skje.

– Aktivitetstilbudet i lokallagene er stort. Fra konkurranser, film- og fotballkvelder til swing og bygdefester, sier Gunn Jorunn.

Hun sier det betyr mye å møtes på Landsstevnet en gang i året. Denne helga i Inderøy har vært bra.

– Det er knallstemning til tross for dårlig vær. De som kommer hit er innstilt på å ha det artig. Det gir også kjempemotivasjon for å fortsette jobben i lokallagene til Norges Bygdeungdomslag, sier hun.

– Det er veldige bra muligheter for det gode liv på bygda, også i framtida. Det skal vi bidra til, sier lederen i Norges Bygdeungdomsslag, Gunn Jorunn Sørum, en av mange hundre på Landsstevnet på Inderøy denne helga.

.