NRK Meny
Normal

– Skal være mulig å finne brannsted og årsak

Brannen på Ringve museum er nå slukket, og politiet skal begynne med sine tekniske undersøkelser.

Ringve

Brannen ved Ringve museum er nå slukket.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Slukningsarbeidet er avsluttet, men vi har fortsatt mannskap på stedet som driver med redningsarbeid, sier Jostein Tangen ved 100-sentralen i Trondheim til NRK.

Klokken 10.40 rykket brannvesenet ut til melding om røykutvikling ved Ringve museum, og klokken 12.20 hadde brannvesenet kontroll på brannen.

– Det er utfordrende i gamle og tørre bygg, men vi fikk heldigvis ganske kjapt kontroll, det er jo ganske nærme brannstasjonen, forteller Tangen.

Han sier det foreløpig ikke er klart hvor store skader som har blitt gjort på inventaret, men at bygningen har blitt hardt skadet.

– Det blir alltid store skader i slike bygg, men vi klarte å hindre brannen i å spre seg.

Skal gjøre tekniske undersøkelser

Politiet i Sør-Trøndelag har foreløpig ingen opplysninger om hvordan brannen oppsto.

– Vi har vakthold på stedet i påvente av tekniske undersøkelser, det kan bli i morgen eller dagen etter, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til NRK.

– De fikk kontrollen over brannen raskt og hindret den i å spre seg, så jeg tror det skal være greit å finne arnestedet. Og da finner de nok også årsaken til brannen, sier han videre.

Én til legevakt

Da brannen brøt ut ble alle de ansatte evakuert, og sammen med politi og brannvesen prøvde de å redde ut så mange møbler og instrumenter som mulig.

Én person ble sendt til legevakt med lettere røyksskader, men er nå undersøkt ferdig og sendt hjem.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal