NRK Meny
Normal

– Sevilla ser bedre ut enn før – på papiret

La Liga-ekspert Petter Veland gleder seg til å se Sevillas nye mannskap, og har troen på mange mål i tirsdagens Super Cup-oppgjør. Her kan du følge kampen spark for spark.

Super Cup-finalen på Lerkendal mellom Real Madrid og Sevilla
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Sevilla-trener Sampaolis idé er å angripe mer enn å spille i forsvar. Jeg tror Sevilla ønsker å sjokkere Real Madrid med høyt press og offensiv fotball. Real Madrid på sin side vil nok være litt mer avventende, sier Viasat-kommentator Petter Veland.

Petter Veland

Kommentator og La Liga-ekspert Petter Veland.

Foto: Erlend Kjernli

Sevilla har mistet suksesstreneren Unai Emery, som tok klubben til hele tre strake Europa League-seiere, til høytsatsende Paris Saint-Germain. Nå er det argentineren Jorge Sampaoli som har tatt over sjefsstolen, etter å ha vært landslagstrener i Chile siden 2012.

Spennende mannskap

Med Emerys avgang gikk flere stjernespillere, som Keven Gameiro og Grzegorz Krychowiak samme vei – ut døren, og med Sampaolis ankomst kom andre store navn som Franco Vázquez og Ganso – Neymars gamle lagkamerat i Santos. La Liga-ekspert Petter Veland mener Sevillas nye mannskap er spennende.

– Det blir spennende å se på de nye spillerne. De har mistet mye kvalitet, men de har også hentet mye kvalitet, og jeg mener at de på papiret ser bedre ut enn hva de gjorde før overgangsvinduet åpnet.

FBL-EUR-SUPERCUP-SEVILLA-TRAINING

Jorge Sampaoli er kjent for sin offensive stil, og La Liga-ekspert Petter Veland tror dette vil gjenspeiles i mange mål i Super Cup-finalen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Sevilla vil angripe

Veland tror også Sevilla kan være storfornøyd med treneren de har hentet inn.

– Jeg er stor fan av trener Sampaoli, han kan absolutt gjøre underverker. Dersom han får hentet inn et par forsvarsspillere, tror jeg hans Sevilla vil gå styrket ut av overgangsvinduet.

Sampaoli er kjent for sin offensive spillestil, og La Liga-Veland tror dette kan gjenspeiles i tirsdagens oppgjør i Trondheim.

– Sevilla vil nok prøve å overraske Real Madrid. I tillegg har ingen av lagene har fått satt sitt defensive spill helt enda, og dette kan føre til mange mål i kveld, mener Veland.

Og kamptipset?

– Jeg tipper og håper på 2–2 og ekstraomganger, avslutter Veland.